Vitvinssås till fisk – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vitvinssås till fisk!

Denna vitvinssås till fisk och skaldjurspasta passar perfekt till såväl torsk, lax, och röding. Snabb och enkel att göra!

Gör denna vitvinssås till fisk som är kokt eller stekt. Riktigt god ihop med potatis eller till fiskgratäng. Mångsidig helt enkelt och riktigt len och krämig.

Detta är en klassisk sås med schalottenlök, smör, grädde, fiskbuljong, vitt vin, och några få till smakrika ingredienser.

Kort sagt så älskar jag denna vitvinssås till fisk och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (vitvinssås till fisk till 4 personer)

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse/maizena
  • salt
  • 1 tsk torkad dragon

Instruktioner

  1. Skala och finhacka schalottenlöken.
  2. Smält smöret i en kastrull och fräs löken utan att den får någon färg.
  3. Tillsätt vispgrädde, vitt vin och buljongtärning. Låt såsen puttra så den reduceras till ungefär halva ursprungliga volymen.
  4. Silva av såsen genom en finmaskig sil, eller mixa den slät med en stavmixer. Red såsen genom att ha i majsstärkelse utblandad i en liten skvätt vatten.
  5. Krydda med en skvätt citronsaft, färsk dragon och salt.
  6. Njut av din vitvinssås till fisk!
Vitvinssås till fisk

Vitvinssås till fisk

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vitvinssås till fisk! Denna vitvinssås till fisk och skaldjurspasta passar perfekt till såväl torsk, lax, och röding. Snabb och enkel att göra!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse/maizena
  • salt
  • 1 tsk torkad dragon

Instruktioner

  • Skala och finhacka schalottenlöken.
  • Smält smöret i en kastrull och fräs löken utan att den får någon färg.
  • Tillsätt vispgrädde, vitt vin och buljongtärning. Låt såsen puttra så den reduceras till ungefär halva ursprungliga volymen.
  • Silva av såsen genom en finmaskig sil, eller mixa den slät med en stavmixer. Red såsen genom att ha i majsstärkelse utblandad i en liten skvätt vatten.
  • Krydda med en skvätt citronsaft, färsk dragon och salt.
  • Njut av din vitvinssås till fisk!
Keyword Vitvinssås till fisk

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning