I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vitvinssås till fisk!
Denna vitvinssås till fisk och skaldjurspasta passar perfekt till såväl torsk, lax, och röding. Snabb och enkel att göra!
Gör denna vitvinssås till fisk som är kokt eller stekt. Riktigt god ihop med potatis eller till fiskgratäng. Mångsidig helt enkelt och riktigt len och krämig.
Detta är en klassisk sås med schalottenlök, smör, grädde, fiskbuljong, vitt vin, och några få till smakrika ingredienser.
Kort sagt så älskar jag denna vitvinssås till fisk och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Vitvinssås till fisk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st schalottenlökar
- 1 msk smör
- 1 st fiskbuljongtärning
- 2 dl vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- 2 tsk majsstärkelse/maizena
- salt
- 1 tsk torkad dragon
Instruktioner
- Skala och finhacka schalottenlöken.
- Smält smöret i en kastrull och fräs löken utan att den får någon färg.
- Tillsätt vispgrädde, vitt vin och buljongtärning. Låt såsen puttra så den reduceras till ungefär halva ursprungliga volymen.
- Silva av såsen genom en finmaskig sil, eller mixa den slät med en stavmixer. Red såsen genom att ha i majsstärkelse utblandad i en liten skvätt vatten.
- Krydda med en skvätt citronsaft, färsk dragon och salt.
- Njut av din vitvinssås till fisk!
istället för majsena, kanske man kan to en äggula, då blir det lite hollandäs sås?