I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vitkålsmos!
Vitkålsmos smakar förvånansvärt likt potatismos, men har mindre kalorier och saknar stärkelser. Det är ett hälsosamt mos som serveras precis på samma sätt och till samma rätter som vanligt potatismos!
Jag är fullständigt förtjust i detta recept på vitkålsmos! Det är värmande och tröstande för kroppen och är mycket mångsidigt, då det funkar till exakt samma rätter som potatismos.
Vitkålsmos är för alla, men kanske extra intressant för de som söker ett lite lättare alternativ till potatismos, exempelvis de som följer LCHF eller keto.
Jag gillar att servera mitt vitkålsmos som tillbehör till exempelvis falukorv eller lax, men det funkar alltså på alla rätter som potatismos.
Receptet - Så gör du:
Vitkålsmos
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 900 g vitkål
- 75 g smör
- salt efter smak
- svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Grovhacka vitkålen och placera i en kastrull. Fyll kastrullen med vatten så vitkålen precis täcks.
- Låt koka upp och koka i 11-12 minuter tills att kålen blir lätt mjuk och genomskinlig.
- Häll av vattnet från kålen och placera åter i den nu vattenfria kastrullen, eller i en bunke.
- Tillsätt smöret till vitkålen och mixa med stavmixer till önskad konsistens, jag gillar när det är slätt. Smaka av med salt och peppar.
- Färdigt! Servera och njut av ditt vitkålsmos på samma sätt och till samma rätter som potatismos!