Vitkålsmos – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vitkålsmos!

Vitkålsmos smakar förvånansvärt likt potatismos, men har mindre kalorier och saknar stärkelser. Vitkålsmos är ett hälsosamt mos som serveras precis på samma sätt och till samma rätter som vanligt potatismos!

Jag är fullständigt förtjust i detta recept på vitkålsmos! Det är värmande och tröstande för kroppen och är mycket mångsidigt, då det funkar till exakt samma rätter som potatismos.

Vitkålsmos är för alla, men kanske extra intressant för de som söker ett lite lättare alternativ till potatismos, exempelvis de som följer LCHF eller keto.

Jag gillar att servera mitt vitkålsmos som tillbehör till exempelvis falukorv eller lax, men det funkar alltså på alla rätter som potatismos.

Allt med detta recept på vitkålsmos är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på vitkålsmos och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på vitkålsmos enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioner)

  • 900 g vitkål
  • 75 g smör
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak

Instruktioner

  1. Grovhacka vitkålen och placera i en kastrull. Fyll kastrullen med vatten så vitkålen precis täcks.
  2. Låt koka upp och koka i 11-12 minuter tills att kålen blir lätt mjuk och genomskinlig.
  3. Häll av vattnet från kålen och placera åter i den nu vattenfria kastrullen, eller i en bunke.
  4. Tillsätt smöret till vitkålen och mixa med stavmixer till önskad konsistens, jag gillar när det är slätt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Färdigt! Servera och njut av ditt vitkålsmos på samma sätt och till samma rätter som potatismos!
Vitkålsmos

Vitkålsmos

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vitkålsmos! Vitkålsmos smakar förvånansvärt likt potatismos, men har mindre kalorier och saknar stärkelser. Vitkålsmos är ett hälsosamt mos som serveras precis på samma sätt och till samma rätter som vanligt potatismos!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 900 g vitkål
  • 75 g smör
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Grovhacka vitkålen och placera i en kastrull. Fyll kastrullen med vatten så vitkålen precis täcks.
  • Låt koka upp och koka i 11-12 minuter tills att kålen blir lätt mjuk och genomskinlig.
  • Häll av vattnet från kålen och placera åter i den nu vattenfria kastrullen, eller i en bunke.
  • Tillsätt smöret till vitkålen och mixa med stavmixer till önskad konsistens, jag gillar när det är slätt. Smaka av med salt och peppar.
  • Färdigt! Servera och njut av ditt vitkålsmos på samma sätt och till samma rätter som potatismos!
Keyword Vitkålsmos

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning