Vitkålsmos – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vitkålsmos!

Vitkålsmos smakar förvånansvärt likt potatismos, men har mindre kalorier och saknar stärkelser. Det är ett hälsosamt mos som serveras precis på samma sätt och till samma rätter som vanligt potatismos!

Jag är fullständigt förtjust i detta recept på vitkålsmos! Det är värmande och tröstande för kroppen och är mycket mångsidigt, då det funkar till exakt samma rätter som potatismos.

Vitkålsmos är för alla, men kanske extra intressant för de som söker ett lite lättare alternativ till potatismos, exempelvis de som följer LCHF eller keto.

Jag gillar att servera mitt vitkålsmos som tillbehör till exempelvis falukorv eller lax, men det funkar alltså på alla rätter som potatismos.

Vitkålsmos

Receptet - Så gör du:

Vitkålsmos

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Vitkålsmos smakar förvånansvärt likt potatismos, men har mindre kalorier och saknar stärkelser. Det är ett hälsosamt mos som serveras precis på samma sätt och till samma rätter som vanligt potatismos!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 900 g vitkål
  • 75 g smör
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Grovhacka vitkålen och placera i en kastrull. Fyll kastrullen med vatten så vitkålen precis täcks.
  • Låt koka upp och koka i 11-12 minuter tills att kålen blir lätt mjuk och genomskinlig.
  • Häll av vattnet från kålen och placera åter i den nu vattenfria kastrullen, eller i en bunke.
  • Tillsätt smöret till vitkålen och mixa med stavmixer till önskad konsistens, jag gillar när det är slätt. Smaka av med salt och peppar.
  • Färdigt! Servera och njut av ditt vitkålsmos på samma sätt och till samma rätter som potatismos!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Vitkålsmos

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar