Veganskt bananbröd – Recept

Detta skulle vi säga är det bästa receptet på veganskt bananbröd, och det är enkelt att göra med ett helt perfekt resultat! Med endast 10 enkla ingredienser är detta vegansk bananbröd perfekt fuktigt, hälsosamt, oljefritt och läckert! Bananbödet blir klart på mindre än en timme från början till slut.

Veganskt bananbröd

Bananbröd är ett av de enklaste och godaste snabba bröden. Det är en utmärkt användning av de bananer som blev bruna för att du glömde dem. Men, oroa dig inte och våga inte slänga bort dem, gör ett bananbröd! Kombinera dem helt enkelt med några vanliga skafferivaror så kan du göra det nyttigaste och bästa veganska bananbrödet!

veganskt bananbröd

Enligt mig ska ett perfekt veganskt bananbröd ha en lätt och fuktig konsistens, hålla formen vackert, och ta mindre än 10 minuter att vispa ihop med bara några få grundläggande ingredienser. Det här är det i särklass bästa veganska bananbrödsreceptet du någonsin kommer kunna drömma om!

För mig så ska det perfekta veganska bananbrödet vara så nära det klassiska bananbrödet som möjligt, sett till både smak och konsistens. Det måste också vara lika enkelt att tillaga, utan krångel med ingredienser.

Veganskt bananbröd

Först måste du samla dina ”våta” ingredienser. Observera att det inte finns några ägg och inga mejeri-ingredienser i detta recept.

Andra delen av blandandet är att man blandar de torra ingredienserna och blandar ihop!

Ingredienser (1 limpa)

Våta ingredienser

  • 3 mogna bananer (ju mognare desto bättre)
  • 1 dl honung
  • 0,75 dl äppelmos
  • 1 tesked vaniljextrakt

Torra ingredienser

  • 3,5 dl  fullkornsmjöl
  • 0,5 dl malda linfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • ¼ tsk salt

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180 grader Celsius och klä en brödform med bakplåtspapper, alternativt använda en non-stick brödform.
  2. Lägg tre av bananerna i en medelstor eller stor skål och mosa med en gaffel eller potatismosare. Bananmoset behöver inte vara helt slätt, det är okej att ha några små bitar för konsistensen. Tillsätt nu alla återstående våta ingredienser till de mosade bananerna och blanda tills allt är väl blandat.
  3. Tillsätt alla torra ingredienser i en separat skål och vispa ihop dem. Tillsätt sedan till skålen med den blöta skålen och blanda tills allt är ”bara” kombinerat. Överblanda inte. Tänk ”pannkakssmet” som konsistens: lite tjockhet och några få klumpar.
  4. Häll smeten i den förberedda brödformen, toppa gärna med en banan delad i två på längden (se bilden överst i artikeln).
  5. Grädda i ugnen i 45-50 minuter. Bananbrödet är klart när du sticker in en kniv eller tandpetare och den kommer ut ren fri från deg. Tänk på att alla ugnar är olika, så tillagningstiden kan variera flera minuter åt ena eller andra hållet.
  6. Ta ut bananbrödet från ugnen och låt det svalna en stund i  bakformen . Ta sedan försiktigt bort den och låt den svalna, helst till rumstemperatur, på en  skärbräda eller kylgaller. Ju längre du låter den stelna desto lättare skär den. Konsistensen och smaken blir också bättre.
  7. Skiva upp, servera och njut!
Veganskt bananbröd

Veganskt bananbröd

Detta skulle vi säga är det bästa receptet på veganskt bananbröd, och det är enkelt att göra med ett helt perfekt resultat! Med endast 10 enkla ingredienser är detta vegansk bananbröd perfekt fuktigt, hälsosamt, oljefritt och läckert! Bananbödet blir klart på mindre än en timme från början till slut.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 55 minuter
Portioner 1 limpa

Ingredienser
  

Våta ingredienser

  • 4 st mogna bananer
  • 1 dl honung
  • 0,75 dl äppelmos
  • 1 tsk vaniljexktrakt

Torra ingredienser

  • 3,5 dl fullkornsmjöl
  • 0,5 dl malda linfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • ¼ tsk salt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader Celsius och klä en brödform med bakplåtspapper, alternativt använda en non-stick brödform.
  • Lägg tre av bananerna i en medelstor eller stor skål och mosa med en gaffel eller potatismosare. Bananmoset behöver inte vara helt slätt, det är okej att ha några små bitar för konsistensen. Tillsätt nu alla återstående våta ingredienser till de mosade bananerna och blanda tills allt är väl blandat.
  • Tillsätt alla torra ingredienser i en separat skål och vispa ihop dem. Tillsätt sedan till skålen med den blöta skålen och blanda tills allt är ”bara” kombinerat. Överblanda inte. Tänk ”pannkakssmet” som konsistens: lite tjockhet och några få klumpar.
  • Häll smeten i den förberedda brödformen, toppa gärna med en banan delad i två på längden (se bilden överst i artikeln).
  • Grädda i ugnen i 45-50 minuter. Bananbrödet är klart när du sticker in en kniv eller tandpetare och den kommer ut ren fri från deg. Tänk på att alla ugnar är olika, så tillagningstiden kan variera flera minuter åt ena eller andra hållet.
  • Ta ut bananbrödet från ugnen och låt det svalna en stund i  bakformen . Ta sedan försiktigt bort den och låt den svalna, helst till rumstemperatur, på en  skärbräda eller kylgaller. Ju längre du låter den stelna desto lättare skär den. Konsistensen och smaken blir också bättre.
  • Skiva upp, servera och njut!
Keyword veganskt bananbröd

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning