I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganskt bananbröd!
Ett otroligt gott veganskt bananbröd som är enkelt och snabbt att göra! Veganskt bananbröd som är perfekt saftigt och som blir klart på mindre än en timme, från början till servering!
Veganskt bananbröd är ett av de enklaste och godaste snabba bröden. Gott till både frukost, såväl som mellanmål och efterrätt! Ett perfekt sätt att använda de bananer blivit lite för mogna.
En av de bästa sakerna med detta veganska bananbröd är att det använder sig av väldigt enkla ingredienser! Det tar också mindre än 10 minuter att röra ihop det.
Det här är det i särklass bästa veganska bananbrödet enligt mig. Att det är veganskt förändrar ingenting i smaken eller konsistensen!
För ett veganskt mellanmål, en god frukost eller fika, eller varför inte en härlig efterrätt, så kan jag varmt rekommendera receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Veganskt bananbröd
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Våta ingredienser
- 4 st mogna bananer
- 1 dl ljus sirap
- 0,75 dl äppelmos
Torra ingredienser
- 3,5 dl vetemjöl eller fullkornsmjöl
- 0,5 dl hackade valnötter
- 1,5 tsk bakpulver
- ½ tsk kanel
- ¼ tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C. Klä en brödform med bakplåtspapper.
- Lägg bananerna i en medelstor skål och mosa med en gaffel. Bananmoset behöver inte vara helt slätt, det är okej att ha några små bitar för konsistensen.
- Tillsätt nu alla återstående våta ingredienser till de mosade bananerna och blanda tills allt är väl blandat.
- Tillsätt alla torra ingredienser till en annan, separat skål och vispa ihop dem. Tillsätt sedan till skålen med de våta ingredienserna och blanda tills allt precis går ihop. Överblanda inte. Tänk ”pannkakssmet” som konsistens: lite fyllighet och några få klumpar.
- Häll över smeten i den förberedda brödformen.
- Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 40-50 minuter. Bananbrödet är klart när en sticka som sticks ned kommer ut ren fri från deg. Tänk på att alla ugnar är olika, så tillagningstiden kan variera flera minuter åt ena eller andra hållet.
- Ta ut bananbrödet från ugnen och låt det svalna en stund i bakformen. Ta sedan försiktigt bort ut den ur formen och låt svalna, helst till rumstemperatur, på en skärbräda eller ett galler. Ju längre man låter den svalna, desto lättare är det att skära upp den. Konsistensen och smaken blir också bättre.
- Färdigt! Skiva upp, servera och njut av ditt veganska bananbröd!