Veganska stuvade makaroner – Recept

4/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på veganska stuvade makaroner!

Här är ett riktigt gott, enkelt och snabbt recept på hur du kan få veganska stuvade makaroner på bordet, i ett kick!

Visst är det gott med krämiga stuvade makaroner till exempelvis vegansk korv eller veganska köttbullar? Då vill man ju förmodligen också ha veganska stuvade makaroner!

Vissa följer vegansk kost och vill ha veganska stuvade makaroner. Andra vill undvika komjölk för att de är känsliga för det eller helt enkelt för att man av andra orsaker vill undvika det.

Oavsett anledningen till att man är på jakt efter veganska stuvade makaroner, så är detta recept tillgängligt och finns redo att lagas och bli riktigt gott!

Veganska stuvade makaroner

Jag tror vi i Sverige är rätt ensamma om att stuva våra makaroner då jag vid en resa utomlands skulle visa receptet för en vän. Då fick jag bara fram recept som på engelska hette “svenska stuvade makaroner”. Detta är i alla fall min teori!

Jag gillar dessa makaroner tillsammans med en vegansk ketchup och någon typ av protein. Gärna vegansk korv eller veganska köttbullar!

Detta recept för mig tillbaka till när man var liten och efter skolan fick äta ljuvligt krämiga, stuvade makaroner!

Veganska stuvade makaroner

Receptet - Så gör du:

Veganska stuvade makaroner

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är ett riktigt gott, enkelt och snabbt recept på hur du kan få veganska stuvade makaroner på bordet, i ett kick!
Tillagning 25 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 l havremjölk
  • 5 dl makaroner
  • ½ tsk salt
  • vitpeppar
  • muskotnöt

Instruktioner

  • Koka upp havremjölken och tillsätt genast makaroner och en halv tesked salt. Låt puttra i 25-30 minuter. Rör ofta om!
  • Ta bort från spisen och smaksätt dina veganska stuvade makaroner med vitpeppar och muskot.
  • Färdigt! Njut av dina veganska stuvade makaroner!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Veganska stuvade makaroner

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar