Veganska stuvade makaroner – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på veganska stuvade makaroner.

Visst är det gott med krämiga stuvade makaroner till exempelvis vegansk korv eller veganska köttbullar? Då vill man ju förmodligen också ha veganska stuvade makaroner. Oavsett anledningen så kommer här ett enkelt och snabbt recept på hur du kan få veganska stuvade makaroner på bordet, i ett kick!

Veganska stuvade makaroner

Vissa följer vegansk kost och vill ha veganska stuvade makaroner. Andra vill undvika komjölk för att de är känsliga för det eller helt enkelt för att man av andra orsaker vill undvika det.

Här är det, det bästa receptet på veganska stuvade makaroner! Jag tror vi i Sverige är rätt ensamma om att stuva våra makaroner då jag vid en resa utomlands skulle visa receptet för en vän. Då fick jag bara fram recept som på engelska hette ”svenska stuvade makaroner”. Detta är i alla fall min teori sedan dess!

Jag gillar dessa veganska stuvade makaroner tillsammans med en vegansk ketchup och någon typ av protein, gärna vegansk korv eller veganska köttbullar.

Detta recept för mig tillbaka till när man var liten och efter skolan fick äta ljuvligt krämiga, stuvade makaroner!

Hoppas du får glädje av detta goda recept, här kommer det!

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 l havremjölk
  • 5 dl makaroner
  • ½ tsk salt
  • vitpeppar
  • muskotnöt

Instruktioner

  1. Koka upp havremjölken och tillsätt genast makaroner och en halv tesked salt. Låt puttra i 25-30 minuter. Rör ofta om!
  2. Ta bort från spisen och smaksätt dina veganska stuvade makaroner med vitpeppar och muskot.
Veganska stuvade makaroner

Veganska stuvade makaroner

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på veganska stuvade makaroner. Visst är det gott med krämiga stuvade makaroner till exempelvis vegansk korv eller veganska köttbullar? Då vill man ju förmodligen också ha veganska stuvade makaroner. Oavsett anledningen så kommer här ett enkelt och snabbt recept på hur du kan få veganska stuvade makaroner på bordet, i ett kick!
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 l havremjölk
  • 5 dl makaroner
  • ½ tsk salt
  • vitpeppar
  • muskotnöt

Instruktioner

  • Koka upp havremjölken och tillsätt genast makaroner och en halv tesked salt. Låt puttra i 25-30 minuter. Rör ofta om!
  • Ta bort från spisen och smaksätt dina veganska stuvade makaroner med vitpeppar och muskot.
Keyword Veganska stuvade makaroner

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning