I denna artikel ger jag mitt bästa recept på veganska stuvade makaroner!
Här är ett riktigt gott, enkelt och snabbt recept på hur du kan få veganska stuvade makaroner på bordet, i ett kick!
Visst är det gott med krämiga stuvade makaroner till exempelvis vegansk korv eller veganska köttbullar? Då vill man ju förmodligen också ha veganska stuvade makaroner!
Vissa följer vegansk kost och vill ha veganska stuvade makaroner. Andra vill undvika komjölk för att de är känsliga för det eller helt enkelt för att man av andra orsaker vill undvika det.
Oavsett anledningen till att man är på jakt efter veganska stuvade makaroner, så är detta recept tillgängligt och finns redo att lagas och bli riktigt gott!
Jag tror vi i Sverige är rätt ensamma om att stuva våra makaroner då jag vid en resa utomlands skulle visa receptet för en vän. Då fick jag bara fram recept som på engelska hette “svenska stuvade makaroner”. Detta är i alla fall min teori!
Jag gillar dessa makaroner tillsammans med en vegansk ketchup och någon typ av protein. Gärna vegansk korv eller veganska köttbullar!
Detta recept för mig tillbaka till när man var liten och efter skolan fick äta ljuvligt krämiga, stuvade makaroner!
Receptet - Så gör du:
Veganska stuvade makaroner
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 l havremjölk
- 5 dl makaroner
- ½ tsk salt
- vitpeppar
- muskotnöt
Instruktioner
- Koka upp havremjölken och tillsätt genast makaroner och en halv tesked salt. Låt puttra i 25-30 minuter. Rör ofta om!
- Ta bort från spisen och smaksätt dina veganska stuvade makaroner med vitpeppar och muskot.
- Färdigt! Njut av dina veganska stuvade makaroner!