Veganska rödbetsbiffar – Recept

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på enkla men veganska rödbetsbiffar.

Jag vet inte hur det är med er, men jag älskar allt som rör rödbetor och rödbetsbiffar! Rödbetor innehåller näringsämnen, en naturlig sötma och naturligtvis en underbar nyans. Biffar är å andra sidan är detta magiska koncept som aldrig har sinande kombinationer för att hålla dina smaklökar på tårna.

veganska rödbetsbiffar

Det som är fantastiskt med detta veganska recept är allt! Det är snabblagat, enkelt, prisvärt, näringspackat, har en naturlig sötma tack vare det naturliga sockret i både morötter och rödbetor, perfekt för alla årstider.

Biffarna är estetiskt tilltalande, och kan kastas på bröd för att vara mer mättande, och kan göras till mindre portioner för mer av en liten aptitretare.

veganska rödbetsbiffar

Ingredienser

Rödbetsbiffar

  • 1 1/2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • en halv gul lök, finhackad 
  • 3 st stora morötter, kokta, rivna
  • 2 st stora rödbetor, kokta, rivna
  • 2 msk äggersättare, lätt vispat
  • 1,2 dl mandelmjölk
  • 3 msk mjöl (jag använde garbanzo bönmjöl)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1,8 dl ströbröd
  • Salt och svartpeppar
  • 2 msk dill, hackad (valfritt)
  • 1 msk persilja, hackad (valfritt)

Sås

  • 2,5 dl vegansk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 matsked extra virgin olivolja
  • 2 msk hackade dillblad (jag har precis garnerat mina för estetikens skull, men att blanda in det kommer att öka smaken)

Instruktioner

  1. Värm 1/2 matsked olja i en stor stekpanna och fräs löken försiktigt tills den är mjuk men inte brynt. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare två minuter. Ställ åt sidan i en stor skål.
  2. Strimla de kokta morötterna och rödbetorna grovt med ett rivjärn. Släng i skålen. Du kan hoppa över att koka morötterna om du inte har något emot konsistensen, men jag föredrar en mjuk konsistens!
  3. Blanda mandelmjölken med äggpulvret och lägg i skålen med de återstående ingredienserna och blanda väl. Gör såsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
  4. Hetta upp 1 matsked olja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme tills en skorpa bildas på ena sidan, vänd sedan försiktigt varje och tillaga på den andra sidan igen tills en skorpa bildas. När skorpan bildats, minska värmen och låt koka i fyra till fem minuter på varje sida, eller tills grönsakerna är genomstekta.
  5. Servera biffarna med yoghurtsåsen, strö över mer dill.
  6. Njut!
Veganska rödbetsbiffar

Veganska rödbetsbiffar

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på enkla men veganska rödbetsbiffar.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 biffar

Ingredienser
  

  • 1,5 msk olja
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • ½ st gul lök, finhackad 
  • 3 st stora morötter, kokta, rivna
  • 2 st stora rödbetor, kokta, rivna
  • 2 msk äggersättare, lätt vispat
  • 1,2 dl mandelmjölk
  • 3 msk mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1,8 dl ströbröd
  • Salt och svartpeppar
  • 2 msk dill, hackad (valfritt)
  • 1 msk persilja, hackad (valfritt)

Sås

  • 2,4 dl vegansk yoghurt
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 2 msk hackade dillblad (jag har precis garnerat mina för estetikens skull, men att blanda in det kommer att öka smaken)

Instruktioner

  • Värm 1/2 matsked olja i en stor stekpanna och fräs löken försiktigt tills den är mjuk men inte brynt. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare två minuter. Ställ åt sidan i en stor skål.
  • Strimla de kokta morötterna och rödbetorna grovt med ett rivjärn. Släng i skålen. Du kan hoppa över att koka morötterna om du inte har något emot konsistensen, men jag föredrar en mjuk konsistens!
  • Blanda mandelmjölken med äggpulvret och lägg i skålen med de återstående ingredienserna och blanda väl. Gör såsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
  • Hetta upp 1 matsked olja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme tills en skorpa bildas på ena sidan, vänd sedan försiktigt varje och tillaga på den andra sidan igen tills en skorpa bildas. När skorpan bildats, minska värmen och låt koka i fyra till fem minuter på varje sida, eller tills grönsakerna är genomstekta.
  • Servera biffarna med yoghurtsåsen, strö över mer dill.
  • Njut!
Keyword Veganska rödbetsbiffar

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning