Veganska rårakor – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska rårakor!

Gör goda rårakor som är helt veganska. Perfekta tillbehör eller goda som de är!

Härligt frasiga och riktigt goda. Rårakor är en klassisk rätt som ofta tas för att vara raggmunkar. Skillnaden är att en riktigt klassisk råraka bara innehåller potatis. Det gör också att detta recept är helt vegansk!

Servera gärna med någon av dessa fyra veganska dippar! Du kan om du vill också tillsätta 2 morötter till receptet.

Den rivna potatisen i rårakorna håller ihop genom det potatismjöl som det släpper ifrån sig när den väl har rivits och pressats ut på vätska i receptet. Praktiskt och enkelt!

Jag älskar dessa veganska rårakor och tycker de är riktigt härliga. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 personer)

  • 900 g potatis
  • salt och peppar
  • vegetabilisk olja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  2. Skala potatisarna (om du vill), eller tvätta dem noga.
  3. Riv potatisen med ett rivjärn. Krama ur den rivna potatisen så den tappar lite vätska.
  4. Sätt ett bakplåtspapper på en plåt och olja in det med olivolja eller rapsolja. Lägg ut tillformade rårakor över plåten och platta till med gaffel. Salta och peppra samt toppa med lite olja.
  5. Låt tillagas i mitten av ugnen i ca 15-25 minuter, tills att rårakorna blivit spröda.
  6. Njut av dina veganska rårakor! 
Veganska rårakor

Veganska rårakor

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska rårakor! Gör goda rårakor som är helt veganska. Perfekta tillbehör eller goda som de är!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 900 g potatis
  • salt och peppar
  • vegetabilisk olja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  • Skala potatisarna (om du vill), eller tvätta dem noga.
  • Riv potatisen med ett rivjärn. Krama ur den rivna potatisen så den tappar lite vätska.
  • Sätt ett bakplåtspapper på en plåt och olja in det med olivolja eller rapsolja. Lägg ut tillformade rårakor över plåten och platta till med gaffel. Salta och peppra samt toppa med lite olja.
  • Låt tillagas i mitten av ugnen i ca 15-25 minuter, tills att rårakorna blivit spröda.
  • Njut av dina veganska rårakor! 
Keyword Veganska rårakor

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning