I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska rårakor!
Gör goda rårakor som är helt veganska. Perfekta tillbehör eller goda som de är!
Härligt frasiga och riktigt goda. Rårakor är en klassisk rätt som ofta tas för att vara raggmunkar. Skillnaden är att en riktigt klassisk råraka bara innehåller potatis. Det gör också att detta recept är helt vegansk!
Servera gärna med någon av dessa fyra veganska dippar! Du kan om du vill också tillsätta 2 morötter till receptet.
Den rivna potatisen i rårakorna håller ihop genom det potatismjöl som det släpper ifrån sig när den väl har rivits och pressats ut på vätska i receptet. Praktiskt och enkelt!
Jag älskar dessa veganska rårakor och tycker de är riktigt härliga. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Veganska rårakor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 900 g potatis
- salt och peppar
- vegetabilisk olja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
- Skala potatisarna (om du vill), eller tvätta dem noga.
- Riv potatisen med ett rivjärn. Krama ur den rivna potatisen så den tappar lite vätska.
- Sätt ett bakplåtspapper på en plåt och olja in det med olivolja eller rapsolja. Lägg ut tillformade rårakor över plåten och platta till med gaffel. Salta och peppra samt toppa med lite olja.
- Låt tillagas i mitten av ugnen i ca 15-25 minuter, tills att rårakorna blivit spröda.
- Njut av dina veganska rårakor!