Veganska piroger – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska piroger!

Här är ett riktigt enkelt, gott och härligt recept på veganska piroger, fyllda med bland annat sojafärs och potatis!

Dessa veganska piroger görs med enkla ingredienser och blir otroligt goda. Låt dig inte skrämmas av att behöva göra pirogdegen från grunden. Den kräver bara fyra ingredienser och går väldigt lätt att slänga ihop!

Jag älskar att njuta av dessa veganska piroger och uppskattar att de är härligt tröstande och mättande, med bland annat sojafärs, potatis, lök, och paprika som fyllning.

Dessa veganska piroger går givetvis bra att frysa in om man vill. Då är det bara att låta dem tina lite och sedan värma upp i mikrovågsugnen eller ugn!

Kort sagt älskar jag dessa veganska piroger och tycker de är riktigt härliga. Så värda att göra och dessutom roliga att laga. Testa gärna receptet nedan!

Veganska piroger

Receptet – Så gör du:

Veganska piroger

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är ett riktigt enkelt, gott och härligt recept på veganska piroger, fyllda med bland annat sojafärs och potatis!
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 12 piroger

Ingredienser
 

Vegansk pirogdeg

  • 7,25 dl vetemjöl
  • 120 g vegetabiliskt margarin (kallt och tärnat)
  • 1 tsk salt
  • 1,25 dl till 1,8 dl vatten (justera efter behov)

Fyllning

  • 4 msk rapsolja
  • ½ st lök
  • 1 st röd paprika
  • 200 g vegansk sojafärs
  • 1 st potatis
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk torkad timjan
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk peppar

Instruktioner

  • Tillsätt vetemjöl och salt i en stor skål eller bunke, och blanda väl. Tillsätt kallt, vegetabiliskt margarin tärnat i väldigt små tärningar, och arbeta in det i mjölet med hjälp av en gaffel tills konsistensen är lite klumpig och sandig.
  • Tillsätt vatten, börja med 1 dl och tillsätt mer om krävs, för att forma degen till en degboll.
  • Låt degen vila i kylen medan du förbereder fyllningen.
  • I en stor panna på medelvärme, tillsätt 2 matskedar olja och fräs sojafärsen, tärnad lök, hackad vitlök och torkad timjan i cirka 5-8 minuter.
  • Tillsätt hackad röd paprika, tärnad potatis och kryddor och fortsätt fräsa tills paprikan och potatisen blivit mjuka.
  • Ta av från värmen och låt svalna lite medan du förbereder pirogdegen.
  • Värm ugnen till 175 grader Celsius och ha ut degen på en ren, mjölad, plan arbetsyta.
  • Skär degen på mitten och kavla ut tills den är tunn, skär i cirklar som har ungefär 10 centimeters diameter, och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Kavla ut degresterna och upprepa processen även för dem!
  • Skopa upp ungefär 2 msk och placera i mitten av varje degcirkel. Blöt alla kanter lätt med vatten eller olja och pressa ihop. Använd gärna en gaffel för att försegla dem. Upprepa med återstående deg.
  • Pensla lätt alla piroger med olja och grädda i mitten av ugnen på 175 grader Celsius i 15-20 minuter.
  • Njut av dina veganska piroger! Servera gärna med valfri sås!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Veganska piroger

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar