I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska kladdkakemuffins!
Gör snabbt och enkelt veganska kladdkakemuffins som är riktigt goda och saftiga med detta härliga recept!
Receptet kan inte bli enklare då alla ingredienser är vanliga att ha hemma, och de blandas i en enda skål, och sen är muffinsen i princip redo för gräddning!
Med dessa veganska kladdkakemuffins kan du anpassa hur kladdiga de vill ha dem, genom att korta ned på tillagningstiden om du vill att de ska vara kladdigare.
Kort sagt så älskar jag detta recept på veganska kladdkakemuffins och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna receptet nedan!
Ingredienser (cirka 8 veganska kladdkakemuffins)
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havremjölk eller sojamjölk
- 1 dl rapsolja
- 2 dl strösocker
- 3 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tillsätt alla ingredienser till en skål eller bunke, och blanda ihop till en klumpfri smet.
- Fördela smeten i åtta muffinspapper ovanpå en bakplåt.
- Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 8-10 minuter. Ju kortare gräddningstid, desto kladdigare blir de.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna. Man kan sikta på florsocker på dem om man vill.
- Njut av dina veganska kladdkakemuffins!

Veganska kladdkakemuffins
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havremjölk eller sojamjölk
- 1 dl rapsolja
- 2 dl strösocker
- 3 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tillsätt alla ingredienser till en skål eller bunke, och blanda ihop till en klumpfri smet.
- Fördela smeten i åtta muffinspapper ovanpå en bakplåt.
- Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 8-10 minuter. Ju kortare gräddningstid, desto kladdigare blir de.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna. Man kan sikta på florsocker på dem om man vill.
- Njut av dina veganska kladdkakemuffins!