Veganska kladdkakemuffins – Recept

4.8/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska kladdkakemuffins!

Gör snabbt och enkelt veganska kladdkakemuffins som är riktigt goda och saftiga med detta härliga recept!

När man gör veganska kladdkakemuffins använder man veganska alternativ till mejeriprodukter, så att muffinsen blir lättare och nyttigare. Veganska kladdkakemuffins görs genom att blanda mjöl, socker, bakpulver, veganskt alternativ till mjölk, och kakao till en jämn och smakrik smet.

När smeten är färdigtblandad häller man den i muffinsformar och gräddar dem i ugnen tills de är genomgräddade, eller lätt kladdiga i mitten! Veganska kladdkakemuffins kan serveras med glass eller grädde, men oftast äts de som de är som en lätt och söt efterrätt.

Receptet kan inte bli enklare då alla ingredienser är vanliga att ha hemma, och de blandas i en enda skål, och sen är muffinsen i princip redo för gräddning! Generellt sett är veganska kladdkakemuffins en god och uppskattad efterrätt som passar bra till många olika tillfällen!

Med dessa veganska kladdkakemuffins kan du anpassa hur kladdiga de vill ha dem, genom att korta ned på tillagningstiden om du vill att de ska vara kladdigare.

Kort sagt så älskar jag detta recept på veganska kladdkakemuffins och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna receptet nedan!

Veganska kladdkakemuffins

Receptet – Så gör du:

Veganska kladdkakemuffins

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör snabbt och enkelt veganska kladdkakemuffins som är riktigt goda och saftiga med detta härliga recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 8 muffins

Ingredienser
 

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havremjölk eller sojamjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Tillsätt alla ingredienser till en skål eller bunke, och blanda ihop till en klumpfri smet.
  • Fördela smeten i åtta muffinspapper ovanpå en bakplåt.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 8-10 minuter. Ju kortare gräddningstid, desto kladdigare blir de.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Man kan sikta på florsocker på dem om man vill.
  • Njut av dina veganska kladdkakemuffins!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Veganska kladdkakemuffins

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar