Veganska kärleksmums – Recept

4.2/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska kärleksmums.

Kärleksmums är populära i Sverige och du kan hitta dem på de flesta kaféer. För mig har det alltid varit en av mina favoritkakor att baka, och här är en superläcker vegansk version.

Veganska kärleksmums

Jag har bakat kärleksmums så länge jag kan minnas. Dessa söta rutor är riktigt läckra med kombinationen av en mjuk chokladbotten med chokladglasyr toppad med kokosflingor är himmelsk.

Detta är absolut en smaksensation, och jag har ärligt talat inte träffat någon som inte gillar dessa veganska kärleksmums.

Förutom att de är helt läckra är de också så enkla att göra, vilket gör dem till den perfekta godbiten för dagar när du har någon över och vill baka något men inte har mycket tid att spendera i köket.

Även om de är så lätta att göra så känns de ganska lyxiga och inte alls så enkla som en vanlig muffins eller något liknande.

Veganska kärleksmums

Receptet - Så gör du:

Veganska kärleksmums

4.2/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Kärleksmums är populära i Sverige och du kan hitta dem på de flesta kaféer. För mig har det alltid varit en av mina favoritkakor att baka, och här är en superläcker vegansk version.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 12 bitar

Ingredienser
 

Bas

  • 500 ml vetemjöl
  • 350 ml strösocker
  • 100 ml kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 ml smaklös olja, jag använde rapsolja
  • 1,5 msk ljus ättika, jag använder vanligtvis använda antingen kokosnötsättika eller äppelcidervinäger
  • 350 ml havremjölk
  • 0,5 tsk salt

Glasyr

  • 75 g växtbaserat smör
  • 300 ml florsocker
  • 1,5 msk starkt kaffe
  • 2 msk kakao

Garnering

  • 200 ml kokosflingor

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175°C.
  • Blanda alla torra ingredienser till kärleksmumsens botten i en skål.
  • Tillsätt rapsoljan och blanda väl.
  • Tillsätt vinägern och havremjölken och mixa med en elmixer till en slät smet.
  • Klä en bakform, cirka 20×30 cm, med bakplåtspapper.
  • Häll smeten i formen och grädda i 20 minuter. Låt svalna.
  • Smält under tiden det växtbaserade smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till glasyren och rör tills du har en slät smet.
  • Häll glasyren över kakan och bred ut jämnt.
  • Toppa med kokosflingor och skär i mindre rutor.
  • Njut och förvara i kylen!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Veganska kärleksmums

 

 

 

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar