I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska kärleksmums.
Kärleksmums är populära i Sverige och du kan hitta dem på de flesta kaféer. För mig har det alltid varit en av mina favoritkakor att baka, och här är en superläcker vegansk version.
Jag har bakat kärleksmums så länge jag kan minnas. Dessa söta rutor är riktigt läckra med kombinationen av en mjuk chokladbotten med chokladglasyr toppad med kokosflingor är himmelsk.
Detta är absolut en smaksensation, och jag har ärligt talat inte träffat någon som inte gillar dessa veganska kärleksmums.
Förutom att de är helt läckra är de också så enkla att göra, vilket gör dem till den perfekta godbiten för dagar när du har någon över och vill baka något men inte har mycket tid att spendera i köket.
Även om de är så lätta att göra så känns de ganska lyxiga och inte alls så enkla som en vanlig muffins eller något liknande.
Receptet - Så gör du:
Veganska kärleksmums
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Bas
- 500 ml vetemjöl
- 350 ml strösocker
- 100 ml kakao
- 2 tsk bakpulver
- 125 ml smaklös olja, jag använde rapsolja
- 1,5 msk ljus ättika, jag använder vanligtvis använda antingen kokosnötsättika eller äppelcidervinäger
- 350 ml havremjölk
- 0,5 tsk salt
Glasyr
- 75 g växtbaserat smör
- 300 ml florsocker
- 1,5 msk starkt kaffe
- 2 msk kakao
Garnering
- 200 ml kokosflingor
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C.
- Blanda alla torra ingredienser till kärleksmumsens botten i en skål.
- Tillsätt rapsoljan och blanda väl.
- Tillsätt vinägern och havremjölken och mixa med en elmixer till en slät smet.
- Klä en bakform, cirka 20×30 cm, med bakplåtspapper.
- Häll smeten i formen och grädda i 20 minuter. Låt svalna.
- Smält under tiden det växtbaserade smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till glasyren och rör tills du har en slät smet.
- Häll glasyren över kakan och bred ut jämnt.
- Toppa med kokosflingor och skär i mindre rutor.
- Njut och förvara i kylen!