I denna artikel ger jag mitt bästa recept på veganska bönbiffar!
Dessa veganska böbiffar görs med svarta bönor tillsammans med röd paprika, lök, kryddor och andra ingredienser. Hälsosamma, veganska, mångsidiga och riktigt goda!
Jag är fullständigt förtjust i dessa veganska bönbiffar. De är både veganska och glutenfria och smakar riktigt gott tillsammans med exempelvis ris eller potatis, och en god dippsås.
Jag gillar att ugnsbaka bönbiffarna. Pensla dem bara med liten rapsolja för att göra dem knapriga. Resultatet är läckra bönbiffar med svarta bönor!
Om man vill kan man också steka dessa veganska bönbiffar i en stekpanna med en vegetabilisk olja, såsom rapsolja.
Kombinera gärna bönbiffarna med ris eller potatis, och en fräsch grönsallad med plommontomater och lite citronsaft över. De veganska bönbiffarna går också jättebra att äta kalla eller att ha som matlåda.
Receptet – Så gör du:
Veganska bönbiffar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st rödlök eller gul lök, hackad
- 2 paket kokta svarta bönor (380 g per paket)
- 1 st röd paprika
- 2 msk färsk koriander
- 1,25 dl havregryn
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk torkad oregano
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Tillsätt finhackad rödlök, avrunna och avsköljda svarta bönor, hackad röd paprika, havregryn och färsk koriander, samt kryddor, i en skål eller mixer.
- Mixa i mixer eller med stavmixer korta ögonblick för att göra en tjock, välblandad smet. Rör om väl.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och pensla den med rapsolja.
- För att göra en bönbiff, skopa upp lite smet med händerna och forma till och placera på bakplåten.
- Tryck försiktigt ner med en sked för att ge biffen en platt och rundad form. De behöver inte se ut att vara perfekta!
- Grädda bönbiffarna i mitten av ugnen i 18-20 minuter på 225°C. När de är snyggt gyllene är de färdiga!
- Servera och njut med dina favorittillbehör!