Vegansk tacopaj – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk tacopaj!

En tacopaj är en riktig klassiker, och här kommer den i vegansk tappning. Gör en vegansk tacopaj snabbt, enkelt och gott med detta härliga recept.

Jag gillar att servera denna veganska tacopaj med en krispig grönsallad och en vegansk tacosås. De flesta tacosåser i butiken är faktiskt veganska, men det skadar aldrig att kika på etiketten.

Jag gillar att toppa min veganska tacopaj med rikligt med vegansk ost, här får man gärna vara precis så generös man vill med osten.

Kort sagt älskar jag detta recept på vegansk tacopaj och tycker det blir riktigt bra. Gott, enkelt, och så värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (6 portioner vegansk tacopaj)

Veganska pajdegen

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 125 g vegetabiliskt margarin
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 350 g sojafärs
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk majs
  • 150 g körsbärstomater
  • vegansk smältande ost

Instruktioner

  1. Böra med pajdegen. Blanda vetemjölet, saltet, och det tärnade margarinet i en matberedare tills vi får en lätt klumpig massa. Tillsätt vattnet så degen blir en enhetlig klump.
  2. Vid detta steg kan man antingen vänta eller fortsätta med nästa steg. Låt pajdegen vila i kylen i 30 minuter. Tryck sedan ut degen i en pajform, cirka 22-24 cm i diameter. Förgrädda i skalet i mitten av ugnen i 12 minuter på 200°C.
  3. Skala och finhacka den gula löken, krossa vitlöksklyftorna, skala och riv moroten, och fräs sedan det hela i lite olja i en stekpanna.
  4. Tillsätt sojafärs till stekpannan och fräs. Rör om.
  5. Rör nu även ned sambal oelek, och tomatpuré och rör om.
  6. Fyll pajskalet med sojafärsblandningen och toppa med majsen, som i sin tur toppas av hackade eller skivade körsbärstomater och till sist vegansk ost.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 18 minuter.
  8. Njut av din veganska tacopaj, gärna med en härlig vegansk tacosås och en grönsallad!
Vegansk tacopaj

Vegansk tacopaj

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk tacopaj! En tacopaj är en riktig klassiker, och här kommer den i vegansk tappning. Gör en vegansk tacopaj snabbt, enkelt och gott med detta härliga recept.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 55 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Veganska pajdegen

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 125 g vegetabiliskt margarin
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 350 g sojafärs
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk majs
  • 150 g körsbärstomater
  • vegansk smältande ost

Instruktioner

  • Böra med pajdegen. Blanda vetemjölet, saltet, och det tärnade margarinet i en matberedare tills vi får en lätt klumpig massa. Tillsätt vattnet så degen blir en enhetlig klump.
  • Vid detta steg kan man antingen vänta eller fortsätta med nästa steg. Låt pajdegen vila i kylen i 30 minuter. Tryck sedan ut degen i en pajform, cirka 22-24 cm i diameter. Förgrädda i skalet i mitten av ugnen i 12 minuter på 200°C.
  • Skala och finhacka den gula löken, krossa vitlöksklyftorna, skala och riv moroten, och fräs sedan det hela i lite olja i en stekpanna.
  • Tillsätt sojafärs till stekpannan och fräs. Rör om.
  • Rör nu även ned sambal oelek, och tomatpuré och rör om.
  • Fyll pajskalet med sojafärsblandningen och toppa med majsen, som i sin tur toppas av hackade eller skivade körsbärstomater och till sist vegansk ost.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 18 minuter.
  • Njut av din veganska tacopaj, gärna med en härlig vegansk tacosås och en grönsallad! 
Keyword Vegansk tacopaj

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning