I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk pyttipanna!
Denna riktigt goda veganska pyttipanna görs på några få stycken enkla och hälsosamma ingredienser. Måltiden är klar på under 25 minuter! Krispig potatis, lök, morötter, champinjoner och paprika!
Jag är så otroligt förtjust i denna veganska version av pyttipanna. Den passar till brunch, såväl som lunch, eller middag! Servera gärna med rödbetor, och tillsätt gärna några röda chili flakes om man vill ha den lite mer kryddig.
Vad man också kan göra är att tillsätta ett paket avsköljda, kokta svarta bönor till rätten för lite extra protein och konsistens. Detta kan också göra rätten matigare, om det är något man vill sikta på!
Rätten håller sig fräsch i kylen i cirka tre till fyra dagar efter tillagning. Det är riktigt bra att ha som matlåda, antingen hemma eller på språng!
Receptet – Så gör du:
Vegansk pyttipanna
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 6 st medelstora potatisar
- 2 st gula lökar
- 1 st röd paprika
- 2 st morötter
- 225 g champinjoner
- 1 tsk torkad timjan
- ½ tsk vitlökspulver
- ½ tsk spiskumminpulver
- ½ tsk paprikapulver
- salt
- peppar
- 4 msk olivolja eller rapsolja
Instruktioner
- Skala och tärna potatisarna, lägg i panna med olivoljan. Tärna övriga ingredienser och lägg i en gemensam skål tills vidare.
- I en stor panna på medelvärme, tillsätt olja och tärnad potatis. Rör om låt tillagas i cirka 10 minuter, eller tills de börjar bli knapriga och blir mjukare när de sticks med en gaffel.
- Tillsätt övriga ingredienser ner i pannan tillsammans med kryddorna. Rör om ordentligt och fortsätt fräsa i 5-10 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
- Färdigt! Servera med valfria tillbehör och njut!