I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk pyttipanna!
Denna riktigt goda veganska pyttipanna görs på några få stycken enkla och hälsosamma ingredienser. Måltiden är klar på under 25 minuter! Krispig potatis, lök, morötter, champinjoner och paprika!
Jag är så otroligt förtjust i denna veganska pyttipanna, till brunch, lunch, eller middag! Servera gärna med rödbetor, och tillsätt gärna några röda paprikaflingor om du gillar den lite mer kryddig.
Man kan också tillsätta ett paket avsköljda svarta bönor till rätten för lite extra protein och konsistens. Rätten håller sig fräsch i kylen i cirka tre till fyra dagar efter tillagning.
Allt med detta recept på vegansk pyttipanna är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!
Kort sagt så älskar jag detta recept på vegansk pyttipanna och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på vegansk pyttipanna enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!
Ingredienser (4 portioner vegansk pyttipanna)
- 6 medelstora potatisar
- 2 gula lökar
- 1 röd paprika
- 2 morötter
- 225 g champinjoner
- 1 tsk torkad timjan
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk spiskumminpulver
- 1/2 tsk paprikapulver
- salt
- peppar
- 4 msk olivolja eller rapsolja
Instruktioner
- Skala och tärna potatisarna, lägg i panna med olivoljan. Tärna övriga ingredienser och lägg i en gemensam skål tills vidare.
- I en stor panna på medelvärme, tillsätt olja och tärnad potatis. Rör om låt tillagas i cirka 10 minuter, eller tills de börjar bli knapriga och blir mjukare när de sticks med en gaffel.
- Tillsätt övriga ingredienser ner i pannan tillsammans med kryddorna. Rör om ordentligt och fortsätt fräsa i 5-10 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
- Färdigt! Servera med valfria tillbehör och njut!

Vegansk pyttipanna
Ingredienser
- 6 st medelstora potatisar
- 2 st gula lökar
- 1 st röd paprika
- 2 st morötter
- 225 g champinjoner
- 1 tsk torkad timjan
- ½ tsk vitlökspulver
- ½ tsk spiskumminpulver
- ½ tsk paprikapulver
- salt
- peppar
- 4 msk olivolja eller rapsolja
Instruktioner
- Skala och tärna potatisarna, lägg i panna med olivoljan. Tärna övriga ingredienser och lägg i en gemensam skål tills vidare.
- I en stor panna på medelvärme, tillsätt olja och tärnad potatis. Rör om låt tillagas i cirka 10 minuter, eller tills de börjar bli knapriga och blir mjukare när de sticks med en gaffel.
- Tillsätt övriga ingredienser ner i pannan tillsammans med kryddorna. Rör om ordentligt och fortsätt fräsa i 5-10 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
- Färdigt! Servera med valfria tillbehör och njut!