Vegansk pastasallad – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk pastasallad!

Detta enkla recept på vegansk pastasallad är gjord med bara tre enkla komponenter: pasta, pesto och grönsaker. Den kan serveras som en kall eller varm vegansk pestopastasallad!

En vegansk pastasallad är en maträtt som är gjord med veganska ingredienser. Utöver receptet så kan man om man vill experimentera med att till exempel blanda i oliver, tomater, gröna bönor och hackad rödlök.

Det finns många anledningar till varför man ska göra en vegansk pastasallad. För det första är det en bra alternativ för de som är veganer eller vegetarianer, eftersom det inte innehåller animaliska produkter. För det andra är det en hälsosam maträtt eftersom den är rik på näringsrika grönsaker och fiber. Dessutom kan man enkelt göra den glutenfri genom att använda glutenfri pasta.

En vegansk pastasallad är dessutom en bra middag för de som vill äta en balanserad och varierad kost. Alla älskar en god vegansk pastasallad. Tvärtemot vad många tror är de inte bara för picknick, grillfester eller till och med sommaren i allmänhet! Man kan njuta av en god vegansk pastasallad året om, speciellt om den är så enkel som den här.

Detta är en vegansk pastasallad som verkligen mättar och gör en mätt och belåten, och som inte innebär allt för mycket arbete. Därför kan jag verkligen varmt rekommendera den. Receptet hittas precis här nedanför!

Vegansk pastasallad

Receptet – Så gör du:

Vegansk pastasallad

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta enkla recept på vegansk pastasallad är gjord med bara tre enkla komponenter: pasta, pesto och grönsaker. Den kan serveras som en kall eller varm vegansk pestopastasallad!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 350 g valfri pasta, kokt
  • 1 paket vita bönor, avrunna och sköljda
  • 2,5 dl vegansk grön pesto
  • 65 g färsk spenat (eller ruccola)
  • 1 st grön paprika
  • 1 dl soltorkade tomater
  • svartpeppar
  • 1 dl solroskärnor

Instruktioner

  • Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Tillsätt pastan i en stor mixerskål och blanda med pesto och alla andra ingredienser. Toppa med solroskärnor.
  • Njut av din veganska pastasallad, varm eller kall!
Måltid Huvudrätt, Sallad
Kök Svenskt, Veganskt
Nyckelord Vegansk pastasallad

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar