I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk pastasallad!
Detta enkla recept på vegansk pastasallad är gjord med bara tre enkla komponenter: pasta, pesto och grönsaker. Den kan serveras som en kall eller varm vegansk pestopastasallad!
En vegansk pastasallad är en maträtt som är gjord med veganska ingredienser. Utöver receptet så kan man om man vill experimentera med att till exempel blanda i oliver, tomater, gröna bönor och hackad rödlök.
Det finns många anledningar till varför man ska göra en vegansk pastasallad. För det första är det en bra alternativ för de som är veganer eller vegetarianer, eftersom det inte innehåller animaliska produkter. För det andra är det en hälsosam maträtt eftersom den är rik på näringsrika grönsaker och fiber. Dessutom kan man enkelt göra den glutenfri genom att använda glutenfri pasta.
En vegansk pastasallad är dessutom en bra middag för de som vill äta en balanserad och varierad kost. Alla älskar en god vegansk pastasallad. Tvärtemot vad många tror är de inte bara för picknick, grillfester eller till och med sommaren i allmänhet! Man kan njuta av en god vegansk pastasallad året om, speciellt om den är så enkel som den här.
Detta är en vegansk pastasallad som verkligen mättar och gör en mätt och belåten, och som inte innebär allt för mycket arbete. Därför kan jag verkligen varmt rekommendera den. Receptet hittas precis här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Vegansk pastasallad
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 350 g valfri pasta, kokt
- 1 paket vita bönor, avrunna och sköljda
- 2,5 dl vegansk grön pesto
- 65 g färsk spenat (eller ruccola)
- 1 st grön paprika
- 1 dl soltorkade tomater
- svartpeppar
- 1 dl solroskärnor
Instruktioner
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
- Tillsätt pastan i en stor mixerskål och blanda med pesto och alla andra ingredienser. Toppa med solroskärnor.
- Njut av din veganska pastasallad, varm eller kall!