Vegansk pannacotta – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk pannacotta.

Den här läckra och festliga efterrätten verkar komplex, men den är faktiskt ganska enkel. Detta enkla och läckra recept är den bästa veganska pannacottan du någonsin testat!

Panna Cotta  är en enkel och läcker pudding/dessert gjord genom att koka och förtjocka kokosgrädde med agar-agar.

Agar-agar ger den en ”gelatinös” konsistens. Jag toppar gärna med valfri bärkompott eller lite rivna citronskal. Du kan hitta agarpulver i många matbutiker nuförtiden, eller i hälsobutiker eller online. Det ser ut som ett fint vitt pulver och det måste lösas i kokande vätska för att fungera.

  • Obs: du behöver agarpulver, inte agarflingor.

Pannacotta är en italiensk dessert traditionellt gjord av kokt mejerigrädde, socker, gelatin och vanilj. Det är mycket populära i hela Italien – och runt om i världen – där det serveras med 3 huvudsakliga toppingar: karamell, choklad och blandade bär.

Pannacottan har en puddingliknande konsistens , inte för mjuk och inte för fast. Den kan ätas med sked, men inte som en soppa, mer som söt pudding. När du stoppar den i munnen ska den kännas silkeslen och smidig och inte krämig som en vaniljsås.

Med vardagliga ingredienser och enkla steg är detta en vegandessert som måste testas.

Ingredienser (4 portioner)

  • 6 dl kokosgrädde
  • 0,75 tsk agar-agarpulver
  • 0,6 dl lönnsirap
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • valfri topping: exempelvis bärkompott, rivna citronskal/apelsinskal, eller vegansk choklad

Instruktioner

  1. Ställ en kastrull på medelvärme. Tillsätt kokosgrädde + agar-agar + lönnsirap + vaniljextrakt. Rör om väl och låt det koka upp.
  2. Stäng av värmen och överför blandningen till en lämplig behållare. Låt den svalna i kylen i 1 timme.
Vegansk pannacotta

Vegansk pannacotta

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk pannacotta. Den här läckra och festliga efterrätten verkar komplex, men den är faktiskt ganska enkel. Detta enkla och läckra recept är den bästa veganska pannacottan du någonsin testat!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 2 t 10 minuter
Total tid 2 t 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 6 dl kokosgrädde
  • 0,75 tsk agar-agarpulver
  • 0,6 dl lönnsirap
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • valfri topping: exempelvis bärkompott, rivna citronskal/apelsinskal, eller vegansk choklad

Instruktioner

  • Ställ en kastrull på medelvärme. Tillsätt kokosgrädde + agar-agar + lönnsirap + vaniljextrakt. Rör om väl och låt det koka upp.
  • Stäng av värmen och överför blandningen till en lämplig behållare. Låt den svalna i kylen i 1 timme.
Keyword Vegansk pannacotta

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning