I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk pannacotta!
Detta enkla och läckra recept är den bästa veganska pannacottan du någonsin testat! Alla ingredienserna hittas i välsorterade matbutiker!
Pannacotta är en enkel och läcker pudding/dessert gjord genom att koka och förtjocka kokosgrädde med agar-agar. Oftast hittas agarpulver i någon form i välsorterade matbutiker!
Agar-agar ger den en “gelatinös” konsistens. Jag toppar gärna med valfri bärkompott eller lite rivna citronskal.
Man kan hitta agarpulver i många matbutiker nuförtiden, eller i hälsobutiker eller online. Det ser ut som ett fint vitt pulver och det måste lösas i kokande vätska för att fungera.
I Italien serveras pannacotta med 3 huvudsakliga toppingar: karamell, choklad och blandade bär.
Pannacottan har en puddingliknande konsistens, inte för mjuk och inte för fast. Denna veganska pannacottan kännas silkeslen och inte krämig som en vaniljsås.
Med vardagliga ingredienser och enkla steg är detta en vegandessert som måste testas. Allt med detta recept på vegansk pannacotta är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!
Receptet - Så gör du:
Vegansk pannacotta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 6 dl kokosgrädde
- 0,75 tsk agar-agarpulver
- 0,6 dl lönnsirap
- 1 tsk vaniljextrakt
- valfri topping: exempelvis bärkompott, rivna citronskal/apelsinskal, eller vegansk choklad
Instruktioner
- Ställ en kastrull på medelvärme. Tillsätt kokosgrädde + agar-agar + lönnsirap + vaniljextrakt. Rör om väl och låt det koka upp.
- Stäng av värmen och överför blandningen till en lämplig behållare. Låt den svalna i kylen i 1 timme.