Vegansk, glutenfri kladdkaka – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vegansk, glutenfri kladdkaka!

Gör snabbt och enkelt en riktigt god vegansk och glutenfri kladdkaka med hjälp av detta recept.

Detta är en vegansk, glutenfri favorit. Det är alltså helt glutenfri och vegansk kladdkaka som blir ljuvligt god, med perfekt konsistens. Servera som den är, varm eller kall, eller med dina favorittillbehör!

Kort sagt så älskar jag denna veganska och glutenfria kladdkakan och tycker den är riktigt härlig både till smaken och konsistensen. Riktigt värd att göra enligt mig. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (10 bitars vegansk och glutenfri kladdkaka)

  • 1,5 dl kokosolja
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl aquafaba/kikärtsspad
  • 2 dl teffmjöl, rismjöl, eller bovetemjöl
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 liten nypa salt
  • valfritt: florsocker på toppen

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en form, gärna med avtagbara kanter, med en diameter på ungefär 22 till 24 centimeter.
  3. Smält kokosoljan i kastrull, ta bort från värmen och tillsätt aquafaba/kikärtsspad. Rör om.
  4. Blanda strösocker, ditt val av glutenfritt mjöl, kakaopulver och salt i en skål eller bunke. Rör sedan ner kokosolja-blandningen.
  5. Tillsätt smeten till formen. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i ungefär 20 minuter. Gräddar du lite mindre blir kladdkakan lite kladdigare.
  6. Ta ut ur ugnen och låt svalna en aning innan servering. Om du vill, sikta på lite florsocker. Kakan blir också jättegod om man låter den svalna helt i kylen. Njut av din veganska och glutenfria kladdkaka!
Vegansk, glutenfri kladdkaka

Vegansk, glutenfri kladdkaka

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vegansk, glutenfri kladdkaka! Gör snabbt och enkelt en riktigt god vegansk och glutenfri kladdkaka med hjälp av detta recept.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

  • 1,5 dl kokosolja
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl aquafaba/kikärtsspad
  • 2 dl teffmjöl, rismjöl, eller bovetemjöl
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 st liten nypa salt
  • valfritt: florsocker på toppen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Smörj en form, gärna med avtagbara kanter, med en diameter på ungefär 22 till 24 centimeter.
  • Smält kokosoljan i kastrull, ta bort från värmen och tillsätt aquafaba/kikärtsspad. Rör om.
  • Blanda strösocker, ditt val av glutenfritt mjöl, kakaopulver och salt i en skål eller bunke. Rör sedan ner kokosolja-blandningen.
  • Tillsätt smeten till formen. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i ungefär 20 minuter. Gräddar du lite mindre blir kladdkakan lite kladdigare.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna en aning innan servering. Om du vill, sikta på lite florsocker. Kakan blir också jättegod om man låter den svalna helt i kylen. Njut av din veganska och glutenfria kladdkaka!
Keyword Vegansk, glutenfri kladdkaka

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning