I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vegansk, glutenfri kladdkaka!
Gör snabbt och enkelt en riktigt god vegansk och glutenfri kladdkaka med hjälp av detta recept.
Detta är en vegansk, glutenfri favorit. Det är alltså helt glutenfri och vegansk kladdkaka som blir ljuvligt god, med perfekt konsistens. Servera som den är, varm eller kall, eller med dina favorittillbehör!
Kort sagt så älskar jag denna veganska och glutenfria kladdkakan och tycker den är riktigt härlig både till smaken och konsistensen. Riktigt värd att göra enligt mig. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Vegansk, glutenfri kladdkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1,5 dl kokosolja
- 3 dl strösocker
- 1 dl aquafaba/kikärtsspad
- 2 dl teffmjöl, rismjöl, eller bovetemjöl
- 1 dl kakaopulver
- 1 st liten nypa salt
- valfritt: florsocker på toppen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smörj en form, gärna med avtagbara kanter, med en diameter på ungefär 22 till 24 centimeter.
- Smält kokosoljan i kastrull, ta bort från värmen och tillsätt aquafaba/kikärtsspad. Rör om.
- Blanda strösocker, ditt val av glutenfritt mjöl, kakaopulver och salt i en skål eller bunke. Rör sedan ner kokosolja-blandningen.
- Tillsätt smeten till formen. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i ungefär 20 minuter. Gräddar du lite mindre blir kladdkakan lite kladdigare.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna en aning innan servering. Om du vill, sikta på lite florsocker. Kakan blir också jättegod om man låter den svalna helt i kylen. Njut av din veganska och glutenfria kladdkaka!