I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på vegansk bechamelsås.
Vegansk bechamelsås. Grundläggande 3 ingredienser recept som du kan utöka med olika smakämnen. Krämigt och gott.
Din grundläggande veganska bechamelsås har många användningsområden. Det är grundreceptet som med några få tillägg kan förvandlas till en vegansk ostsås.
Denna vita såsen kan du använda i lasagner och andra rätter som kräver en vit sås.
Den är vanligtvis gjord med smör, mjöl och mejerimjölk. Ibland olja, mjöl och mejerimjölk.
Eftersom detta är den veganska versionen ersätts såklart komjölken med växtbaserad mjölk. För lätt egentligen!
I det här fallet använde jag sojamjölk men valfri växtbaserad mjölk kommer att göra susen.
Så här gör man!
Receptet – Så gör du:
Vegansk bechamelsås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Grundläggande vegansk bechamelsås
- 3 msk olivolja
- 2 msk allroundmjöl
- 480 ml sojamjölk (eller annan mjölkfri mjölk)
Instruktioner
- Tillsätt oljan i en kastrull på spisen och värm den på medelhög till hög värme.
- När oljan värms upp, tillsätt mjölet och rör om eller vispa kraftigt.
- Tillsätt sojamjölken på en gång och fortsätt att röra och vispa (du kan växla mellan en träslev och en visp) och låt såsen gradvis tjockna.
- Man kommer oftast till rätt tjocklek efter att den nått kokpunkten och kokat i några minuter.
- När du har nått önskad tjocklek (tänk på att såsen kommer att fortsätta att tjockna när den svalnar), ta av från värmen och tillsätt eventuella kryddor du väljer, till exempel lite salt och svartpeppar eller vitlökskrydda eller vad du nu väljer.