Vegansk bechamelsås – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på vegansk bechamelsås.

Vegansk bechamelsås. Grundläggande 3 ingredienser recept som du kan utöka med olika smakämnen. Krämigt och gott.

Vegansk bechamelsås

Din grundläggande veganska bechamelsås har många användningsområden. Det är grundreceptet som med några få tillägg kan förvandlas till en vegansk ostsås.

Denna vita såsen kan du använda i lasagner och andra rätter som kräver en vit sås.

Den är vanligtvis gjord med smör, mjöl och mejerimjölk. Ibland olja, mjöl och mejerimjölk.

Vegansk bechamelsås

Eftersom detta är den veganska versionen ersätts såklart komjölken med växtbaserad mjölk. För lätt egentligen!

I det här fallet använde jag sojamjölk men valfri växtbaserad mjölk kommer att göra susen.

Så här gör man!

Vegansk bechamelsås

Receptet – Så gör du:

Vegansk bechamelsås

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är mitt absoluta favoritrecept på vegansk bechamelsås!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 5 dl sås

Ingredienser
 

Grundläggande vegansk bechamelsås

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk allroundmjöl
  • 480 ml sojamjölk (eller annan mjölkfri mjölk)

Kryddor efter smak

  • Malen svartpeppar
  • Havssalt

Instruktioner

  • Tillsätt oljan i en kastrull på spisen och värm den på medelhög till hög värme.
  • När oljan värms upp, tillsätt mjölet och rör om eller vispa kraftigt.
  • Tillsätt sojamjölken på en gång och fortsätt att röra och vispa (du kan växla mellan en träslev och en visp) och låt såsen gradvis tjockna.
  • Man kommer oftast till rätt tjocklek efter att den nått kokpunkten och kokat i några minuter.
  • När du har nått önskad tjocklek (tänk på att såsen kommer att fortsätta att tjockna när den svalnar), ta av från värmen och tillsätt eventuella kryddor du väljer, till exempel lite salt och svartpeppar eller vitlökskrydda eller vad du nu väljer.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Vegansk bechamelsås:

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar