Vegansk ärtsoppa – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk ärtsoppa!

Gör en härlig klassisk ärtsoppa som är helt vegansk. Detta är ett klassiskt recept som har allt som man vill ha i en ärtsoppa!

Denna ärtsoppa kräver bara enkla ingredienser och är väldigt enkel att göra. Jag gillar att göra denna veganska ärtsoppa speciellt på torsdagar.

Jättegod med senap, och varför inte lite stekta champinjoner?

Kort sagt så älskar jag denna veganska ärtsoppa och tycker den är riktigt härlig. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser

  • 500 g gula ärter
  • 1,5 l vatten + 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 3 msk olivolja
  • 2 gula lökar, hackade
  • valfritt: 1 morot
  • 3 tsk torkad timjan
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Lägg ärtorna i blöt i 12 timmar.
  2. Skölj av ärtorna och för över till en stor kastrull.
  3. Tillsätt vatten och smula ned grönsaksbuljong och koka upp.
  4. Tillsätt hackad gul lök, grovhackad morot, olivolja, och torkad timjan.
  5. Koka ärtsoppan under lock i 1,5 timme på medelvärme, och rör om då och då.
  6. Krydda med salt och peppar och koka vidare tills ärtorna har mosats.
  7. Tillsätt mer vatten om det behövs och justera kryddorna om det krävs.
  8. Plocka ut moroten innan servering.
  9. Njut av din veganska ärtsoppa!
Vegansk ärtsoppa

Vegansk ärtsoppa

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk ärtsoppa! Gör en härlig klassisk ärtsoppa som är helt vegansk. Detta är ett klassiskt recept som har allt som man vill ha i en ärtsoppa!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 t 45 minuter
Total tid 2 t
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g gula ärter
  • 1,5 l vatten + 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 3 msk olivolja
  • 2 st gula lökar, hackade
  • valfritt: 1 morot
  • 3 tsk torkad timjan
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Lägg ärtorna i blöt i 12 timmar.
  • Skölj av ärtorna och för över till en stor kastrull.
  • Tillsätt vatten och smula ned grönsaksbuljong och koka upp.
  • Tillsätt hackad gul lök, grovhackad morot, olivolja, och torkad timjan.
  • Koka ärtsoppan under lock i 1,5 timme på medelvärme, och rör om då och då.
  • Krydda med salt och peppar och koka vidare tills ärtorna har mosats.
  • Tillsätt mer vatten om det behövs och justera kryddorna om det krävs.
  • Plocka ut moroten innan servering.
  • Njut av din veganska ärtsoppa!
Keyword Vegansk ärtsoppa

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning