Varmvispad maräng – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på varmvispad maräng!

Varmvispade maränger görs genom att man vispar äggvita och socker i ett vattenbad, till en slät massa. Man fortsätter vispa utanför vattenbadet till de kallnar. Sedan bakas dem i ugnen till mjuksega maränger eller bränns lite snabbt med en brännare.

En varmvispad maräng blir lite segare än en kallvispad och lämpar sig bra för olika kakor och tårtor. De innehåller lite mer socker än andra typer av maränger och jag gillar dem verkligen.

Detta recept på varmvispad maräng är riktigt bra och jag kan varmt rekommendera det. Riktigt värt att göra! Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 sats varmvispad maräng till exempelvis en paj)

 • 100 g äggvita (ca 3 st)
 • 250 g strösocker (ca 2,5 dl)

Instruktioner

 1. Vispa strösocker och äggvita i en metallskål i ett vattenbad, tills att temperaturen i marängen ligger på cirka 55-60°C. En elvisp rekommenderas.
 2. Ta bort från vattenbadet och fotsätt vispa tills marängen kallnar och den blivit fast.
 3. För över till spritspåse och spritsa eller klicka ut med en sked, om de ska in i ugnen så på en bakplåt med bakplåtspapper.
 4. Bränn med en brännare för att ge lite färg, eller baka i nedre tredjedelen av ugnen på 150ºC i 5 minuter, för att sedan sänka temperaturen till 100ºC och baka i 1 timme till. Marängerna lossar från bakplåtspappret när de är färdiga.
Varmvispad maräng

Varmvispad maräng

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på varmvispad maräng! Varmvispade maränger görs genom att man vispar äggvita och socker i ett vattenbad, till en slät massa. Man fortsätter vispa utanför vattenbadet till de kallnar. Sedan bakas dem i ugnen till mjuksega maränger eller bränns lite snabbt med en brännare.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 1 t 15 minuter
Total tid 1 t 45 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

 • 100 g äggvita (ca 3 st)
 • 250 g strösocker (ca 2,5 dl)

Instruktioner

 • Vispa strösocker och äggvita i en metallskål i ett vattenbad, tills att temperaturen i marängen ligger på cirka 55-60°C. En elvisp rekommenderas.
 • Ta bort från vattenbadet och fotsätt vispa tills marängen kallnar och den blivit fast.
 • För över till spritspåse och spritsa eller klicka ut med en sked, om de ska in i ugnen så på en bakplåt med bakplåtspapper.
 • Bränn med en brännare för att ge lite färg, eller baka i nedre tredjedelen av ugnen på 150ºC i 5 minuter, för att sedan sänka temperaturen till 100ºC och baka i 1 timme till. Marängerna lossar från bakplåtspappret när de är färdiga.
Keyword Varmvispad maräng

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning