Varmvispad maräng – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på varmvispad maräng!

Varmvispade maränger görs genom att man vispar äggvita och socker i ett vattenbad, till en slät massa. Man fortsätter vispa utanför vattenbadet till de kallnar. Sedan bakas dem i ugnen till mjuksega maränger eller bränns lite snabbt med en brännare.

Varmvispad maräng är en söt dessert som görs av äggvitor och socker. De serveras ofta ovanpå ett bakverk eller tillsammans med frukt. Hur som helst så är varmvispad maräng en riktigt läcker och elegant dessert som kan varieras på många olika sätt.

Varmvispad maräng kan användas på många olika sätt i köket. Här är några förslag:

  1. Som en dessert: servera varmvispad maräng med en krämig fyllning, till exempel vaniljkräm eller chokladsås, och eventuellt någon form av frukt.
  2. I en smulpaj: smula marängen och blanda den med smör och socker för att göra en smakrik pajdeg.
  3. I en efterrätt: använd marängen som en elegant topping på en fruktsallad eller en glass.
  4. I ett bakverk: använd marängen som en knaprig och luftig topping på en tårta eller en kaka.
  5. Som ett snack: skär marängen i mindre bitar och servera den som ett läckert och lyxigt snack.

Oavsett hur du väljer att använda varmvispad maräng, är det viktigt att den är färsk och nylagad för att få den bästa smaken och texturen.

En varmvispad maräng blir lite segare än en kallvispad och lämpar sig bra för olika kakor och tårtor. De innehåller lite mer socker än andra typer av maränger och jag gillar dem verkligen.

Detta recept på varmvispad maräng är riktigt bra och jag kan varmt rekommendera det. Riktigt värt att göra! Testa gärna receptet nedan!

Varmvispad maräng

Receptet – Så gör du:

Varmvispad maräng

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Varmvispade maränger görs enkelt med detta härliga recept!
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 1 timme 15 minuter
Totalt 1 timme 45 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 100 g äggvita (ca 3 st)
  • 250 g strösocker (ca 2,5 dl)

Instruktioner

  • Vispa strösocker och äggvita i en metallskål i ett vattenbad, tills att temperaturen i marängen ligger på cirka 55-60°C. En elvisp rekommenderas.
  • Ta bort från vattenbadet och fotsätt vispa tills marängen kallnar och den blivit fast.
  • För över till spritspåse och spritsa eller klicka ut med en sked, om de ska in i ugnen så på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Bränn med en brännare för att ge lite färg, eller baka i nedre tredjedelen av ugnen på 150ºC i 5 minuter, för att sedan sänka temperaturen till 100ºC och baka i 1 timme till. Marängerna lossar från bakplåtspappret när de är färdiga.
Måltid Efterrätt
Kök Schweiziskt, Svenskt
Nyckelord Varmvispad maräng

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar