Varm smörgåstårta med köttfärs – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på varm smörgåstårta med köttfärs!

Detta är en varm smörgåstårta med köttfärs som går snabbt att tillaga. Serveras med fördel ihop med en härlig sallad och lite yoghurtsås.

Det är möjligt att göra så mycket mer med köttfärssås än vad man kanske vanligtvis gör av gammal vana. Varför inte testa att göra denna varma smörgåstårta med köttfärs, samt några andra enkla ingredienser som gifter sig väldigt väl ihop!

Jag gillar denna exempelvis som ett alternativ till fredagstacos. Riktig comfort food som är enkelt att laga och som gör sig riktigt bra ihop med en sallad och en härlig yoghurtsås.

Jag gillar att hålla min smörgåstårta med köttfärs enkel. Köttfärs, lök, tomat, ost, och kryddning gör fenomenala våningar i denna tårta med jubileumskaka eller polarkaka/hönökaka som bas.

Vissa gillar tre eller fyra skivor bröd. Detta är en smakfråga, och fyra går egentligen lika bra som tre.

Varm smörgåstårta med köttfärs

Receptet – Så gör du:

Varm smörgåstårta med köttfärs

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är en varm smörgåstårta med köttfärs som går snabbt att tillaga. Serveras med fördel ihop med en härlig sallad och lite yoghurtsås.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 3 skivor stor jubileumskaka, eller polarkaka, eller hönökaka
  • 500 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör eller stekolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm färskmalen svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 köttbuljongtärning
  • ca 5 dl riven ost
  • 100 g skivade tomater

Instruktioner

  • Hacka löken och låt svettas i stekpanna i någon minut. Tillsätt sedan färsen och bryn den.
  • När färsen fått färg, tillsätt krossade tomater, crème fraiche, tomatpuré, salt, peppar, köttbuljongtärning och oregano. Låt puttra i 10 min.
  • Förvärm ugnen till 225°C.
  • Lägg en skiva bröd på en plåt klädd i bakplåtspapper, eller en passande ugnsform. Strö över ett lager av riven ost och tillsätt sedan köttfärsblandning.
  • Lägg på en skiva bröd och gör på samma sätt. På det översta lagret, toppa med färs, riven ost, och skivade tomater.
  • Gratinera din smörgåstårta på 225°C i mitten av ugnen i 15 min.
  • Förbered under tiden gärna en härlig sallad och en yoghurtsås, eller varför inte lite tacosås?
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Varm smörgåstårta med köttfärs

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar