Varm smörgåstårta med köttfärs – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på varm smörgåstårta med köttfärs!

Detta är en varm smörgåstårta med köttfärs som går snabbt att tillaga. Serveras med fördel ihop med en härlig sallad och lite yoghurtsås.

Det är möjligt att göra så mycket mer med köttfärssås än vad man kanske vanligtvis gör av gammal vana. Varför inte testa att göra denna varma smörgåstårta med köttfärs, samt några andra enkla ingredienser som gifter sig väldigt väl ihop!

Jag gillar denna exempelvis som ett alternativ till fredagstacos. Riktig comfort food som är enkelt att laga och som gör sig riktigt bra ihop med en sallad och en härlig yoghurtsås.

Jag gillar att hålla min smörgåstårta med köttfärs enkel. Köttfärs, lök, tomat, ost, och kryddning gör fenomenala våningar i denna tårta med jubileumskaka eller polarkaka/hönökaka som bas.

Vissa gillar tre eller fyra skivor bröd. Detta är en smakfråga, och fyra går egentligen lika bra som tre.

Ingredienser (4 personer)

  • 3 skivor stor jubileumskaka, eller polarkaka, eller hönökaka
  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller stekolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm färskmalen svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 köttbuljongtärning
  • ca 5 dl riven ost
  • 100 g skivade tomater

Instruktioner

  1. Hacka löken och låt svettas i stekpanna i någon minut. Tillsätt sedan färsen och bryn den.
  2. När färsen fått färg, tillsätt krossade tomater, crème fraiche, tomatpuré, salt, peppar, köttbuljongtärning och oregano. Låt puttra i 10 min.
  3. Förvärm ugnen till 225°C.
  4. Lägg en skiva bröd på en plåt klädd i bakplåtspapper, eller en passande ugnsform. Strö över ett lager av riven ost och tillsätt sedan köttfärsblandning.
  5. Lägg på en skiva bröd och gör på samma sätt. På det översta lagret, toppa med färs, riven ost, och skivade tomater.
  6. Gratinera din smörgåstårta på 225°C i mitten av ugnen i 15 min.
  7. Förbered under tiden gärna en härlig sallad och en yoghurtsås, eller varför inte lite tacosås?
Varm smörgåstårta med köttfärs

Varm smörgåstårta med köttfärs

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på varm smörgåstårta med köttfärs! Detta är en varm smörgåstårta med köttfärs som går snabbt att tillaga. Serveras med fördel ihop med en härlig sallad och lite yoghurtsås.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 skivor stor jubileumskaka, eller polarkaka, eller hönökaka
  • 500 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör eller stekolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm färskmalen svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 köttbuljongtärning
  • ca 5 dl riven ost
  • 100 g skivade tomater

Instruktioner

  • Hacka löken och låt svettas i stekpanna i någon minut. Tillsätt sedan färsen och bryn den.
  • När färsen fått färg, tillsätt krossade tomater, crème fraiche, tomatpuré, salt, peppar, köttbuljongtärning och oregano. Låt puttra i 10 min.
  • Förvärm ugnen till 225°C.
  • Lägg en skiva bröd på en plåt klädd i bakplåtspapper, eller en passande ugnsform. Strö över ett lager av riven ost och tillsätt sedan köttfärsblandning.
  • Lägg på en skiva bröd och gör på samma sätt. På det översta lagret, toppa med färs, riven ost, och skivade tomater.
  • Gratinera din smörgåstårta på 225°C i mitten av ugnen i 15 min.
  • Förbered under tiden gärna en härlig sallad och en yoghurtsås, eller varför inte lite tacosås?
Keyword Varm smörgåstårta med köttfärs

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning