I denna artikel ger jag mitt bästa recept på varm hallonsås!
Detta är en himmelskt god varm hallonsås som är enkel att slänga ihop och passar perfekt till en kaka eller glass!
Jag älskar denna hallonsås till en chokladkaka, vaniljkaka, eller glass. Den är så enkel att göra och kräver bara två eller tre ingredienser.
Kort sagt så älskar jag detta recept på varm hallonsås och tycker den är riktigt trevlig. Så värd att göra till desserten. Testa gärna receptet nedan!
Ingredienser (4 portioner varm hallonsås)
- 150 g hallon, färska eller frysta
- 0,25 dl strösocker
- 1 skvätt citronsaft (valfritt)
Instruktioner
- Börja med att tina hallonen genom att ställa fram dem, om de är frysta.
- Tillsätt samtliga ingredienser till en kastrull och mixa med stavmixer till en slät blandning.
- Låt den mixade såsen passera genom en finmaskig sil för att avlägsna fröna.
- Koka upp blandningen och låt puttra under omrörning i cirka 5 minuter.
- Servera direkt eller förvara i kylen och värm upp inför servering (rör om innan serveringen om den värms på nytt).
- Njut av din varma hallonsås!

Varm hallonsås
Ingredienser
- 150 g hallon, färska eller frysta
- 0,25 dl strösocker
- 1 skvätt citronsaft (valfritt)
Instruktioner
- Börja med att tina hallonen genom att ställa fram dem, om de är frysta.
- Tillsätt samtliga ingredienser till en kastrull och mixa med stavmixer till en slät blandning.
- Låt den mixade såsen passera genom en finmaskig sil för att avlägsna fröna.
- Koka upp blandningen och låt puttra under omrörning i cirka 5 minuter.
- Servera direkt eller förvara i kylen och värm upp inför servering (rör om innan serveringen om den värms på nytt).
- Njut av din varma hallonsås!