Världens godaste kycklingpaj – Recept

I denna artikel ger jag mitt recept på världens godaste kycklingpaj!

Detta är för mig världens godaste kycklingpaj, med ett härligt frasigt pajskal och en magisk pajfyllning!

Denna paj kräver bara enkla ingredienser, och de blir tillsammans en riktigt härlig paj som jag tycker är så himla god!

Resultatet blir en perfekt mix av krämig pajfyllning och härligt frasigt pajskal. Till denna paj tycker jag en krispig och fräsch grönsallad är riktigt gott till!

Som namnet antyder så älskar jag detta recept på världens godaste kycklingpaj och tycker det är riktigt värt att göra. Så gott, smakrikt och enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (världens godaste kycklingpaj till 4 personer)

Pajskal

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör, rumstempererat och tärnat
  • 0,5 dl till 1 dl vatten

Fyllning

  • 500 g kyckling
  • smör eller olja till stekning
  • 3 ägg
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 röd paprika
  • 2 dl ajvar relish
  • salt
  • peppar
  • 1,5 dl riven ost

Instruktioner

  1. Blanda ihop pajskalets ingredienser och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i mitten av ugnen på 180°C i 10 minuter. Ta ut ur ugnen men låt ugnen stå på.
  2. Skär kycklingen i bitar, salta och peppra. Stek i en panna i antingen smör eller olja. Lägg sedan i botten på det gräddade pajskalet.
  3. Finhacka röd paprika och blanda med kycklingen.
  4. Vispa ihop ägg tillsammans med creme fraiche, ajvar, salt och peppar, och häll blandningen över kycklingen.
  5. Fördela pajfyllningen jämnt i pajskalet och toppa med riven ost.
  6. Grädda i ugnen på 180°C i ca 30-40 minuter, så att äggstanningen stelnar.
  7. Njut av världens godaste kycklingpaj!
Världens godaste kycklingpaj

Världens godaste kycklingpaj

I denna artikel ger jag mitt recept på världens godaste kycklingpaj! Detta är för mig världens godaste kycklingpaj, med ett härligt frasigt pajskal och en magisk pajfyllning!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 55 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

Pajskal

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör, rumstempererat och tärnat
  • 0,5 dl till 1 dl vatten

Fyllning

  • 500 g kyckling
  • smör eller olja till stekning
  • 3 st ägg
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 st röd paprika
  • 2 dl ajvar relish
  • salt
  • peppar
  • 1,5 dl riven ost

Instruktioner

  • Blanda ihop pajskalets ingredienser och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i mitten av ugnen på 180°C i 10 minuter. Ta ut ur ugnen men låt ugnen stå på.
  • Skär kycklingen i bitar, salta och peppra. Stek i en panna i antingen smör eller olja. Lägg sedan i botten på det gräddade pajskalet.
  • Finhacka röd paprika och blanda med kycklingen.
  • Vispa ihop ägg tillsammans med creme fraiche, ajvar, salt och peppar, och häll blandningen över kycklingen.
  • Fördela pajfyllningen jämnt i pajskalet och toppa med riven ost.
  • Grädda i ugnen på 180°C i ca 30-40 minuter, så att äggstanningen stelnar.
  • Njut av världens godaste kycklingpaj!
Keyword Världens godaste kycklingpaj

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning