Världens godaste kycklingpaj – Recept

4.6/5 baserat på 22 betyg

I denna artikel ger jag mitt recept på världens godaste kycklingpaj!

Detta är för mig världens godaste kycklingpaj, med ett härligt frasigt pajskal och en magisk pajfyllning!

Denna paj kräver bara enkla ingredienser, och de blir tillsammans en riktigt härlig paj som jag tycker är så himla god!

Resultatet blir en perfekt mix av krämig pajfyllning och härligt frasigt pajskal. Till denna paj tycker jag en krispig och fräsch grönsallad är riktigt gott till!

Som namnet antyder så älskar jag detta recept på världens godaste kycklingpaj och tycker det är riktigt värt att göra. Så gott, smakrikt och enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Världens godaste kycklingpaj

Receptet – Så gör du:

Världens godaste kycklingpaj

4.6/5 baserat på 22 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är för mig världens godaste kycklingpaj, med ett härligt frasigt pajskal och en magisk pajfyllning!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

Pajskal

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör, rumstempererat och tärnat
  • 0,5 dl till 1 dl vatten

Fyllning

  • 500 g kyckling
  • smör eller olja till stekning
  • 3 st ägg
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 st röd paprika
  • 2 dl ajvar relish
  • salt
  • peppar
  • 1,5 dl riven ost

Instruktioner

  • Blanda ihop pajskalets ingredienser och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i mitten av ugnen på 180°C i 10 minuter. Ta ut ur ugnen men låt ugnen stå på.
  • Skär kycklingen i bitar, salta och peppra. Stek i en panna i antingen smör eller olja. Lägg sedan i botten på det gräddade pajskalet.
  • Finhacka röd paprika och blanda med kycklingen.
  • Vispa ihop ägg tillsammans med creme fraiche, ajvar, salt och peppar, och häll blandningen över kycklingen.
  • Fördela pajfyllningen jämnt i pajskalet och toppa med riven ost.
  • Grädda i ugnen på 180°C i ca 30-40 minuter, så att äggstanningen stelnar.
  • Njut av världens godaste kycklingpaj!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste kycklingpaj

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar