I denna artikel ger jag mitt recept på världens godaste kycklingpaj!
Detta är för mig världens godaste kycklingpaj, med ett härligt frasigt pajskal och en magisk pajfyllning!
Denna paj kräver bara enkla ingredienser, och de blir tillsammans en riktigt härlig paj som jag tycker är så himla god!
Resultatet blir en perfekt mix av krämig pajfyllning och härligt frasigt pajskal. Till denna paj tycker jag en krispig och fräsch grönsallad är riktigt gott till!
Som namnet antyder så älskar jag detta recept på världens godaste kycklingpaj och tycker det är riktigt värt att göra. Så gott, smakrikt och enkelt. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Världens godaste kycklingpaj
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Pajskal
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 100 g smör, rumstempererat och tärnat
- 0,5 dl till 1 dl vatten
Fyllning
- 500 g kyckling
- smör eller olja till stekning
- 3 st ägg
- 3 dl creme fraiche
- 1 st röd paprika
- 2 dl ajvar relish
- salt
- peppar
- 1,5 dl riven ost
Instruktioner
- Blanda ihop pajskalets ingredienser och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i mitten av ugnen på 180°C i 10 minuter. Ta ut ur ugnen men låt ugnen stå på.
- Skär kycklingen i bitar, salta och peppra. Stek i en panna i antingen smör eller olja. Lägg sedan i botten på det gräddade pajskalet.
- Finhacka röd paprika och blanda med kycklingen.
- Vispa ihop ägg tillsammans med creme fraiche, ajvar, salt och peppar, och häll blandningen över kycklingen.
- Fördela pajfyllningen jämnt i pajskalet och toppa med riven ost.
- Grädda i ugnen på 180°C i ca 30-40 minuter, så att äggstanningen stelnar.
- Njut av världens godaste kycklingpaj!
Verkligen den godast kyckling paj jag någonsin lagat, rekommenderar också starka ajvar🥰
Toppengod o lättlagad! Använde den starka varianten på ajvar. Rekommenderas!
Jättegod