Världens godaste hallongrottor – Recept

4.7/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på världens godaste hallongrottor!

Detta är för mig världens bästa hallongrottor, och de är för mig överlägset godast och bäst i både smak och konsistens. Dessutom är de snabba, enkla, och roliga att baka!

Vad är godare än att ta dessa som enligt mig är världens godaste hallongrottor? De är svårslagna till fikat och jag gillar att ha dem i kylen till när man vill ha en.

Många som jag har bjudit dessa fina och goda hallongrottor på ber också om att få receptet. Det tycker jag är ett gott tecken och ett kvitto på hur goda de är!

Kort sagt så älskar jag detta recept på världens godaste hallongrottor och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna receptet nedan!

Världens godaste hallongrottor

Receptet - Så gör du:

Världens godaste hallongrottor

4.7/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är för mig världens bästa hallongrottor, och de är för mig överlägset godast och bäst i både smak och konsistens. Dessutom är de snabba, enkla, och roliga att baka!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 20 hallongrottor

Ingredienser
 

  • 200 g rumstempererat smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hallonsylt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Vispa smör och strösocker i en bunke med en elvisp.
  • Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
  • Blanda mjölblandningen och smörblandning till en deg.
  • Forma till degen till en 20 cm lång rulle, som sedan skärs upp i 20 bitar.
  • Förbered en plåt med bakplåtspapper. Rulla varje degbit till en boll och lägg på bakplåtspappret.
  • Gör en liten grotta på varje kaka med ett mjölat finger, och fyll med en halv tesked hallonsylt.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C i ungefär 18-20 min.
  • Ta ut och låt svalna på ett galler. Njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste hallongrottor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar