Världens godaste chokladsås – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste chokladsås!

Detta är för mig världens godaste chokladsås! Den är otroligt lätt att göra och smakar bättre än allt du kan köpa i butiken. Vispa ihop en på bara 5 minuter och ringla sedan över alla dina favoritdesserter, inklusive glass, kakor och fruktsallad!

Världens bästa chokladsås är denna, och den är otroligt god. Du behöver bara 4 ingredienser (plus vatten) – ingen sirap eller några mejeriprodukter – bara kakaopulver, socker, salt och vanilj. Resultatet blir en slät, söt, chokladsås som är oerhört god och mångsidig!

Eventuella rester bör förvaras i kylen i upp till två veckor. Värm helt enkelt upp i mikron i några sekunder innan servering. Vill man ha mer chokladsås kan dessutom detta recept på världens godaste chokladsås enkelt dubblas.

Kort sagt så älskar jag detta recept på världens godaste chokladsås och tycker det är riktigt värt att göra. Det bästa receptet på världens godaste chokladsås enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioner av världens godaste chokladsås)

  • 0,5 dl kakaopulver
  • 1 dl strösocker
  • 1/8 tsk salt
  • 0,5 dl kallt vatten
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  1. Vispa ihop kakaon och sockret i en kall kastrull tills alla klumpar är borta. Tillsätt saltet och vattnet och låt koka upp på medelhög värme. 
  2. Minska värmen så det precis sjuder; rör om hela tiden. Sjud i cirka 30 sekunder och ta sedan av värmen. Låt svalna och tillsätt sedan vaniljen.
  3. Häll upp i en skål eller en glasburk om du ska förvara chokladsåsen, och låt sedan svalna. Chokladsåsen kommer att vara väldigt tunn när den precis puttrat färdigt, men den kommer att tjockna en hel del när den svalnar!
  4. Servera varm eller kyl i kylen till servering. Rester kan förvaras i kylen i upp till 2 veckor.
Världens godaste chokladsås

Världens godaste chokladsås

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste chokladsås! Detta är för mig världens godaste chokladsås! Den är otroligt lätt att göra och smakar bättre än allt du kan köpa i butiken. Vispa ihop en på bara 5 minuter och ringla sedan över alla dina favoritdesserter, inklusive glass, kakor och fruktsallad!
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 3 minuter
Total tid 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • tsk salt
  • 0,5 dl kallt vatten
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Vispa ihop kakaon och sockret i en kall kastrull tills alla klumpar är borta. 
  • Tillsätt saltet och vattnet och låt koka upp på medelhög värme. Minska värmen så det precis sjuder; rör om hela tiden. Sjud i cirka 30 sekunder och ta sedan av värmen. Låt svalna och tillsätt sedan vaniljen.
  • Häll upp i en skål eller en glasburk om du ska förvara chokladsåsen, och låt sedan svalna. Chokladsåsen kommer att vara väldigt tunn när den precis puttrat färdigt, men den kommer att tjockna en hel del när den svalnar!
  • Servera varm eller kyl i kylen till servering. Rester kan förvaras i kylen i upp till 2 veckor.
Keyword Världens godaste chokladsås

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning