Världens godaste chokladsås – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste chokladsås!

Detta är för mig världens godaste chokladsås! Den är otroligt lätt att göra och smakar bättre än allt du kan köpa i butiken. Vispa ihop en på bara 5 minuter och ringla sedan över alla dina favoritdesserter, inklusive glass, kakor och fruktsallad!

Världens bästa chokladsås är denna, och den är otroligt god. Du behöver bara 4 ingredienser (plus vatten) – ingen sirap eller några mejeriprodukter – bara kakaopulver, socker, salt och vanilj. Resultatet blir en slät, söt, chokladsås som är oerhört god och mångsidig!

Eventuella rester bör förvaras i kylen i upp till två veckor. Värm helt enkelt upp i mikron i några sekunder innan servering. Vill man ha mer chokladsås kan dessutom detta recept på världens godaste chokladsås enkelt dubblas.

Världens godaste chokladsås

Receptet – Så gör du:

Världens godaste chokladsås

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är för mig världens godaste chokladsås! Den är otroligt lätt att göra och smakar bättre än allt du kan köpa i butiken. Vispa ihop en på bara 5 minuter och ringla sedan över alla dina favoritdesserter, inklusive glass, kakor och fruktsallad!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • tsk salt
  • 0,5 dl kallt vatten
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Vispa ihop kakaon och sockret i en kall kastrull tills alla klumpar är borta. 
  • Tillsätt saltet och vattnet och låt koka upp på medelhög värme. Minska värmen så det precis sjuder; rör om hela tiden. Sjud i cirka 30 sekunder och ta sedan av värmen. Låt svalna och tillsätt sedan vaniljen.
  • Häll upp i en skål eller en glasburk om du ska förvara chokladsåsen, och låt sedan svalna. Chokladsåsen kommer att vara väldigt tunn när den precis puttrat färdigt, men den kommer att tjockna en hel del när den svalnar!
  • Servera varm eller kyl i kylen till servering. Rester kan förvaras i kylen i upp till 2 veckor.
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste chokladsås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar