I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste chokladsås!
Detta är för mig världens godaste chokladsås! Den är otroligt lätt att göra och smakar bättre än allt du kan köpa i butiken. Vispa ihop en på bara 5 minuter och ringla sedan över alla dina favoritdesserter, inklusive glass, kakor och fruktsallad!
Världens bästa chokladsås är denna, och den är otroligt god. Du behöver bara 4 ingredienser (plus vatten) – ingen sirap eller några mejeriprodukter – bara kakaopulver, socker, salt och vanilj. Resultatet blir en slät, söt, chokladsås som är oerhört god och mångsidig!
Eventuella rester bör förvaras i kylen i upp till två veckor. Värm helt enkelt upp i mikron i några sekunder innan servering. Vill man ha mer chokladsås kan dessutom detta recept på världens godaste chokladsås enkelt dubblas.
Receptet – Så gör du:
Världens godaste chokladsås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 0,5 dl kakao
- 1 dl strösocker
- ⅛ tsk salt
- 0,5 dl kallt vatten
- 1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Vispa ihop kakaon och sockret i en kall kastrull tills alla klumpar är borta.
- Tillsätt saltet och vattnet och låt koka upp på medelhög värme. Minska värmen så det precis sjuder; rör om hela tiden. Sjud i cirka 30 sekunder och ta sedan av värmen. Låt svalna och tillsätt sedan vaniljen.
- Häll upp i en skål eller en glasburk om du ska förvara chokladsåsen, och låt sedan svalna. Chokladsåsen kommer att vara väldigt tunn när den precis puttrat färdigt, men den kommer att tjockna en hel del när den svalnar!
- Servera varm eller kyl i kylen till servering. Rester kan förvaras i kylen i upp till 2 veckor.