Världens godaste broccolipaj – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste broccolipaj!

Denna paj som huvudrätt när som helst i veckan blir en riktig favorit, och den kommer att efterfrågas igen och igen! Därför är den enligt mig världens godaste broccolipaj. Välj om du vill ha bacon i eller inte.

Detta blir för mig ett mycket lyckat recept. Pajen har fin konsistens, med ett flagnande pajskal och en krämig fyllning. Broccolismaken blir riktigt framträdande.

Kort sagt så älskar jag detta recept på världens godaste broccolipaj och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (världens godaste broccolipaj till 4 personer)

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kallt vatten

Pajfyllning

  • 250 g broccoli (bukett eller fryst broccoli)
  • 150 g bacon (frivilligt)
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • 2 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl mjölk
  • salt efter smak
  • vitpeppar efter smak

Instruktioner

  1. Tärna det rumstempererade smöret. Arbeta ihop pajdegens ingredienser och tryck ut i pajformen. Låt stå i kylen i 15 minuter.
  2. Skär broccolin i mindre bukettbitar. Krama ut vattnet ur fryst broccoli.
  3. Om du vill ha bacon i pajen, skär baconet i små bitar och stek det knaprigt i en stekpanna utan extra fett.
  4. Ta ut pajskalet ur kylen och tillsätt bacon och broccoli i det. Nu kan man sätta ugnen på 200°C så den hinner värma till sig.
  5. Tillsätt oregano och toppa med riven ost (här kan man tillsätta lite extra om man vill).
  6. I en skål, vispa äggen tillsammans med mjölk och vispgrädde, och krydda med salt och peppar. Häll ner denna äggstanning i pajen.
  7. Grädda pajen i mitten av ugnen på 200°C i 40 minuter. Håll ett öga på om den börjar bli färdig sista 5 minuterna.
  8. Servera gärna med en härlig sallad och en härlig creme fraiche-sås med lite örter!
  9. Njut av världens (enligt mig) godaste broccolipaj!
Världens godaste broccolipaj

Världens godaste broccolipaj

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste broccolipaj! Denna paj som huvudrätt när som helst i veckan blir en riktig favorit, och den kommer att efterfrågas igen och igen! Därför är den enligt mig världens godaste broccolipaj. Välj om du vill ha bacon i eller inte.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 55 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kallt vatten

Pajfyllning

  • 250 g broccoli (bukett eller fryst broccoli)
  • 150 g bacon (frivilligt)
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • 2 dl riven ost
  • 3 dl ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl mjölk
  • salt efter smak
  • vitpeppar efter smak

Instruktioner

  • Tärna det rumstempererade smöret. Arbeta ihop pajdegens ingredienser och tryck ut i pajformen. Låt stå i kylen i 15 minuter.
  • Skär broccolin i mindre bukettbitar. Krama ut vattnet ur fryst broccoli.
  • Om du vill ha bacon i pajen, skär baconet i små bitar och stek det knaprigt i en stekpanna utan extra fett.
  • Ta ut pajskalet ur kylen och tillsätt bacon och broccoli i det. Nu kan man sätta ugnen på 200°C så den hinner värma till sig.
  • Tillsätt oregano och toppa med riven ost (här kan man tillsätta lite extra om man vill).
  • I en skål, vispa äggen tillsammans med mjölk och vispgrädde, och krydda med salt och peppar. Häll ner denna äggstanning i pajen.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen på 200°C i 40 minuter. Håll ett öga på om den börjar bli färdig sista 5 minuterna.
  • Servera gärna med en härlig sallad och en härlig creme fraiche-sås med lite örter!
  • Njut av världens (enligt mig) godaste broccolipaj!
Keyword Världens godaste broccolipaj

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning