I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste broccolipaj!
Denna paj som huvudrätt när som helst i veckan blir en riktig favorit, och den kommer att efterfrågas igen och igen! Därför är den enligt mig världens godaste broccolipaj. Välj om du vill ha bacon i eller inte.
Detta blir för mig ett mycket lyckat recept. Pajen har fin konsistens, med ett flagnande pajskal och en krämig fyllning. Broccolismaken blir riktigt framträdande.
Kort sagt så älskar jag detta recept på världens godaste broccolipaj och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Världens godaste broccolipaj
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör, rumstempererat
- 1 tsk salt
- 2 msk kallt vatten
Pajfyllning
- 250 g broccoli (bukett eller fryst broccoli)
- 150 g bacon (frivilligt)
- 1,5 tsk torkad oregano
- 2 dl riven ost
- 3 st ägg
- 1,5 dl vispgrädde
- 0,75 dl mjölk
- salt efter smak
- vitpeppar efter smak
Instruktioner
- Tärna det rumstempererade smöret. Arbeta ihop pajdegens ingredienser och tryck ut i pajformen. Låt stå i kylen i 15 minuter.
- Skär broccolin i mindre bukettbitar. Krama ut vattnet ur fryst broccoli.
- Om du vill ha bacon i pajen, skär baconet i små bitar och stek det knaprigt i en stekpanna utan extra fett.
- Ta ut pajskalet ur kylen och tillsätt bacon och broccoli i det. Nu kan man sätta ugnen på 200°C så den hinner värma till sig.
- Tillsätt oregano och toppa med riven ost (här kan man tillsätta lite extra om man vill).
- I en skål, vispa äggen tillsammans med mjölk och vispgrädde, och krydda med salt och peppar. Häll ner denna äggstanning i pajen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen på 200°C i 40 minuter. Håll ett öga på om den börjar bli färdig sista 5 minuterna.
- Servera gärna med en härlig sallad och en härlig creme fraiche-sås med lite örter!
- Njut av världens (enligt mig) godaste broccolipaj!
Jättegod paj. Tog västerbottenost och bytte oregano mot timjan. Blev väldigt lyckad!
Såå god!!!
Kokar man broccolin innan?
Nej, i det här receptet behöver du inte koka broccolin innan du lägger den i pajen. Broccolibuketterna skärs bara i mindre bitar innan de tillsätts i pajskalet. Om du använder fryst broccoli, behöver du bara tina och krama ut vattnet innan du tillsätter den i pajen!