I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vaniljsås utan socker!
Detta är ett enkelt och snabbt recept på vaniljsås utan socker som är sockerfritt.
Detta sockerfria recept på vaniljsås är även lägre i kolhydrater. Denna vaniljsås utan socker är väldigt lik fransk crème anglaise, som är en klassisk dessertsås som kan användas på frukt, till kakor, eller till och med tårta.
Det här är ett bra recept att ha till hands för en enkel sås att lägga till alla desserträtter. Vaniljsåsen är inte svår att göra, men följ instruktionerna noggrant för bästa resultat!
Jag älskar denna vaniljsås utan socker till exempelvis min sockerfria äppelpaj, men den passar till så mycket olika saker. Jag rekommenderar eventuellt lite stevia till såsen så den får lite söt smak, men det är inte ett krav tycker jag!
Receptet – Så gör du:
Vaniljsås utan socker
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl mjölk (3% fetthalt)
- ¼ tsk vaniljextrakt
- ¼ tsk salt
- 3 st äggulor, rumstempererade
- 1 msk stevia (valfritt, annat sötningsmedel går också bra)
Instruktioner
- Värm mjölken i en liten tjockbottnad kastrull tills den sjuder. Avlägsna från värmen. Du kan också göra detta i mikron.
- Tillsätt vanilj, salt och valfri stevia/sötningsmedel till mjölken. Blanda väl.
- Vispa äggulorna i en skål. Tillsätt lite av den varma mjölken och blanda väl (det kallas att ”tempera” äggen så att de inte kokar).
- Upprepa, tillsätt lite mer mjölk så att du gradvis får upp äggen i temperatur.
- Lägg en liten mängd vatten i en kastrull som du kan ställa skålen med de tempererade äggen på. Värm vattnet. Vattnet ska inte röra vid botten av skålen.
- Placera skålen med de tempererade äggen över vattnet med sjudande vatten och rör om eller vispa tills blandningen börjar tjockna, ta sedan av värmen och rör om tills den får bra konsistens.
- Njut av din sockerfria vaniljsås!