Vaniljsås utan socker – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vaniljsås utan socker!

Detta är ett enkelt och snabbt recept på vaniljsås utan socker som är sockerfritt.

Detta sockerfria recept på vaniljsås är även lägre i kolhydrater. Denna vaniljsås utan socker är väldigt lik fransk crème anglaise, som är en klassisk dessertsås som kan användas på frukt, till kakor, eller till och med tårta.

Det här är ett bra recept att ha till hands för en enkel sås att lägga till alla desserträtter. Vaniljsåsen är inte svår att göra, men följ instruktionerna noggrant för bästa resultat!

Jag älskar denna vaniljsås utan socker till exempelvis min sockerfria äppelpaj, men den passar till så mycket olika saker. Jag rekommenderar eventuellt lite stevia till såsen så den får lite söt smak, men det är inte ett krav tycker jag!

Vaniljsås utan socker

Receptet – Så gör du:

Vaniljsås utan socker

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är ett enkelt och snabbt recept på vaniljsås utan socker som är sockerfritt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl mjölk (3% fetthalt)
  • ¼ tsk vaniljextrakt
  • ¼ tsk salt
  • 3 st äggulor, rumstempererade
  • 1 msk stevia (valfritt, annat sötningsmedel går också bra)

Instruktioner

  • Värm mjölken i en liten tjockbottnad kastrull tills den sjuder. Avlägsna från värmen. Du kan också göra detta i mikron.
  • Tillsätt vanilj, salt och valfri stevia/sötningsmedel till mjölken. Blanda väl.
  • Vispa äggulorna i en skål. Tillsätt lite av den varma mjölken och blanda väl (det kallas att ”tempera” äggen så att de inte kokar).
  • Upprepa, tillsätt lite mer mjölk så att du gradvis får upp äggen i temperatur.
  • Lägg en liten mängd vatten i en kastrull som du kan ställa skålen med de tempererade äggen på. Värm vattnet. Vattnet ska inte röra vid botten av skålen.
  • Placera skålen med de tempererade äggen över vattnet med sjudande vatten och rör om eller vispa tills blandningen börjar tjockna, ta sedan av värmen och rör om tills den får bra konsistens.
  • Njut av din sockerfria vaniljsås!
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Sockerfri vaniljsås, Vaniljsås utan socker

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar