Vaniljsås utan grädde – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vaniljsås utan grädde!

Denna vaniljsås utan grädde går riktigt fort att göra och smakar himmelskt gott. Snabbt, enkelt, och ljuvligt härligt, precis som det ska vara!

Oavsett anledningen till att man vill göra en vaniljsås utan grädde, så är detta receptet ett riktigt bra val. Jag älskar denna vaniljsås till så många typer av kakor och pajer. Allra senast blev det äppelpaj.

Kan serveras både varm och kall. Förvaras i kylen om den inte ska serveras direkt. Receptet tar bara cirka 5 till 10 minuter, och när blandningen väl börjar koka är det viktigt att alla ingredienser finns nära till hands.

Kort sagt älskar jag denna vaniljsås utan grädde och rekommenderar den starkt. Testa gärna receptet här nedanför!

Ingredienser (4 portioner vaniljsås utan grädde)

  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/8 tsk salt
  • 1 äggula

Instruktioner

  1. I en liten skål, kombinera 0,5 dl av mjölken med majsstärkelsen. Vispa tills det är slätt, och ställ sedan åt sidan.
  2. Separera ägget, lägg äggulan i en skål. Sätt åt sidan.
  3. Se nu till att alla ingredienser står framme på köksbänken intill spisen.
  4. I en medelstor kastrull, kombinera resten av mjölken, strösockret, vaniljsockret och saltet. Värm på medellåg värme, vispa då och då, tills det börjar koka.
  5. Vispa i majsstärkelse/mjölkblandningen. Låt det hela koka upp under fortsatt vispning. Låt det koka i ytterligare 30 sekunder och ta sedan bort kastrullen från värmen.
  6. Använd en slev för att ösa cirka 0,5 dl av den varma mjölken över äggulan. Vispa snabbt ihop ägg och mjölk, och häll sedan äggblandningen i mjölken fortfarande i kastrullen. Fortsätt vispa i ytterligare en minut så att det blandas helt.
  7. Ställ åt sidan och låt svalna.
  8. Vill du ha den extra slät, häll såsen genom en sil för att fånga upp eventuell ”äggröra” som kan ha bildats.
  9. Kan serveras varm eller kall. Förvara i kylen om den inte ska serveras direkt.
  10. Njut av din vaniljsås utan grädde!
Vaniljsås utan grädde

Vaniljsås utan grädde

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vaniljsås utan grädde! Denna vaniljsås utan grädde går riktigt fort att göra och smakar himmelskt gott. Snabbt, enkelt, och ljuvligt härligt, precis som det ska vara!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • tsk salt
  • 1 st äggula

Instruktioner

  • I en liten skål, kombinera 0,5 dl av mjölken med majsstärkelsen. Vispa tills det är slätt, och ställ sedan åt sidan.
  • Separera ägget, lägg äggulan i en skål. Sätt åt sidan.
  • Se nu till att alla ingredienser står framme på köksbänken intill spisen.
  • I en medelstor kastrull, kombinera resten av mjölken, strösockret, vaniljsockret och saltet. Värm på medellåg värme, vispa då och då, tills det börjar koka.
  • Vispa i majsstärkelse/mjölkblandningen. Låt det hela koka upp under fortsatt vispning. Låt det koka i ytterligare 30 sekunder och ta sedan bort kastrullen från värmen.
  • Använd en slev för att ösa cirka 0,5 dl av den varma mjölken över äggulan. Vispa snabbt ihop ägg och mjölk, och häll sedan äggblandningen i mjölken fortfarande i kastrullen. Fortsätt vispa i ytterligare en minut så att det blandas helt.
  • Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Vill du ha den extra slät, häll såsen genom en sil för att fånga upp eventuell ”äggröra” som kan ha bildats.
  • Kan serveras varm eller kall. Förvara i kylen om den inte ska serveras direkt.
  • Njut av din vaniljsås utan grädde!
Keyword Gräddfri vaniljsås, Vaniljsås utan grädde

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning