Vaniljsås utan grädde – Recept

4.5/5 baserat på 16 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vaniljsås utan grädde!

Denna vaniljsås utan grädde går riktigt fort att göra och smakar himmelskt gott. Snabbt, enkelt, och ljuvligt härligt, precis som det ska vara!

Oavsett anledningen till att man vill göra en vaniljsås utan grädde, så är detta receptet ett riktigt bra val. Jag älskar denna vaniljsås till så många typer av kakor och pajer. Allra senast blev det äppelpaj.

Kan serveras både varm och kall. Förvaras i kylen om den inte ska serveras direkt. Receptet tar bara cirka 5 till 10 minuter, och när blandningen väl börjar koka är det viktigt att alla ingredienser finns nära till hands.

Kort sagt älskar jag denna vaniljsås utan grädde och rekommenderar den starkt. Testa gärna receptet här nedanför!

Vaniljsås utan grädde

Receptet - Så gör du:

Vaniljsås utan grädde

4.5/5 baserat på 16 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna vaniljsås utan grädde går riktigt fort att göra och smakar himmelskt gott. Snabbt, enkelt, och ljuvligt härligt, precis som det ska vara!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • tsk salt
  • 1 st äggula

Instruktioner

  • I en liten skål, kombinera 0,5 dl av mjölken med majsstärkelsen. Vispa tills det är slätt, och ställ sedan åt sidan.
  • Separera ägget, lägg äggulan i en skål. Sätt åt sidan.
  • Se nu till att alla ingredienser står framme på köksbänken intill spisen.
  • I en medelstor kastrull, kombinera resten av mjölken, strösockret, vaniljsockret och saltet. Värm på medellåg värme, vispa då och då, tills det börjar koka.
  • Vispa i majsstärkelse/mjölkblandningen. Låt det hela koka upp under fortsatt vispning. Låt det koka i ytterligare 30 sekunder och ta sedan bort kastrullen från värmen.
  • Använd en slev för att ösa cirka 0,5 dl av den varma mjölken över äggulan. Vispa snabbt ihop ägg och mjölk, och häll sedan äggblandningen i mjölken fortfarande i kastrullen. Fortsätt vispa i ytterligare en minut så att det blandas helt.
  • Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Vill du ha den extra slät, häll såsen genom en sil för att fånga upp eventuell ”äggröra” som kan ha bildats.
  • Kan serveras varm eller kall. Förvara i kylen om den inte ska serveras direkt.
  • Njut av din vaniljsås utan grädde!
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Gräddfri vaniljsås, Vaniljsås utan grädde

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar