I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vaniljkräm utan ägg!
Den här äggfria vaniljkrämen är rik, krämig och superlätt att göra! Det är mer än läckert och så mångsidigt. Använd den för att fylla tårtor, kakor, munkar eller något annat ditt bagarhjärta slår för!
I princip alla recept på vaniljkräm jag kunde hitta hade ägg, så jag bestämde mig för att dela med mig av en äggfri version snarast.
Denna vaniljkräm utan ägg är rik, krämig och mer än läcker. Den är svår att lägga åt sidan när man väl smakat!
Jag älskar att använda denna vaniljkräm utan ägg i olika typer av bakning. Tårtor, kakor och éclairs har varit det jag lagat senast med denna äggfria vaniljkräm och det funkar väldigt bra!
Kort sagt älskar jag detta recept vaniljkräm utan ägg som är så enkelt att göra! Jag rekommenderar det verkligen!
Receptet – Så gör du:
Vaniljkräm utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 0,75 dl (80 g) strösocker
- 0,75 dl (40 g) majsstärkelse
- ¼ tsk salt
- 5 dl (650 g) kondenserad mjölk
- 2 msk (30 g) smör
- 1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Vispa ihop socker, majsstärkelse och salt i en medelstor kastrull.
- Tillsätt kondenserad mjölk och vispa att kombinera. Koka upp på medel-låg värme, under kraftig vispning tills det börjar tjockna, det bör ta ca 1–2 minuter. Sänk värmen till låg och låt koka i 1 minut, fortfarande under vispning; ta sedan av värmen och rör ner smör och vanilj.
- Sila krämen genom en finmaskig sil ner i en skål.
- Täck med plastfolie, tryck den direkt på ytan av krämen för att förhindra att en hinna bildas. Låt blandningen svalna till rumstemperatur.
- Kyl tills den är kall, minst 2 timmar och upp till 3 dagar. Precis innan användning, vispa tills den är slät.
- Använd till bakning, eller så kan den äggfria vaniljkrämen förvaras i kylen i upp till 5 dagar!