Vaniljkräm utan ägg – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vaniljkräm utan ägg!

Den här äggfria vaniljkrämen är rik, krämig och superlätt att göra! Det är mer än läckert och så mångsidigt. Använd den för att fylla tårtor, kakor, munkar eller något annat ditt bagarhjärta slår för!

I princip alla recept på vaniljkräm jag kunde hitta hade ägg, så jag bestämde mig för att dela med mig av en äggfri version snarast.

Denna vaniljkräm utan ägg är rik, krämig och mer än läcker. Den är svår att lägga åt sidan när man väl smakat!

Jag älskar att använda denna vaniljkräm utan ägg i olika typer av bakning. Tårtor, kakor och éclairs har varit det jag lagat senast med denna äggfria vaniljkräm och det funkar väldigt bra!

Kort sagt älskar jag detta recept vaniljkräm utan ägg som är så enkelt att göra! Jag rekommenderar det verkligen!

Vaniljkräm utan ägg

Receptet – Så gör du:

Vaniljkräm utan ägg

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Den här äggfria vaniljkrämen är rik, krämig och superlätt att göra! Det är mer än läckert och så mångsidigt. Använd den för att fylla tårtor, kakor, munkar eller något annat ditt bagarhjärta slår för!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 7 deciliter

Ingredienser
 

  • 0,75 dl (80 g) strösocker
  • 0,75 dl (40 g) majsstärkelse
  • ¼ tsk salt
  • 5 dl (650 g) kondenserad mjölk
  • 2 msk (30 g) smör
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Vispa ihop socker, majsstärkelse och salt i en medelstor kastrull.
  • Tillsätt kondenserad mjölk och vispa att kombinera. Koka upp på medel-låg värme, under kraftig vispning tills det börjar tjockna, det bör ta ca 1–2 minuter. Sänk värmen till låg och låt koka i 1 minut, fortfarande under vispning; ta sedan av värmen och rör ner smör och vanilj.
  • Sila krämen genom en finmaskig sil ner i en skål.
  • Täck med plastfolie, tryck den direkt på ytan av krämen för att förhindra att en hinna bildas. Låt blandningen svalna till rumstemperatur.
  • Kyl tills den är kall, minst 2 timmar och upp till 3 dagar. Precis innan användning, vispa tills den är slät.
  • Använd till bakning, eller så kan den äggfria vaniljkrämen förvaras i kylen i upp till 5 dagar!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Vaniljkräm utan ägg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar