Vaniljkräm till tårta – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vaniljkräm till tårta!

Detta är en riktigt god, enkel och snabb vaniljkräm till tårta som är ljuvligt god och som görs med enkla ingredienser!

Denna vaniljkräm till tårta är den enklaste jag har gjort då den inte kräver exempelvis vaniljpuddingspulver som många andra recept på vaniljkräm använder. Jag tycker resultatet blir en väldigt fin och jämn vaniljkräm som passar de flesta tårtorna.

Kan förvaras i kylen i tre dagar i lufttät behållare om den görs på förhand. Kort sagt älskar jag denna vaniljkräm till tårta och tycker den blir riktigt bra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (två lager vaniljkräm till en tårta cirka 20-22 cm i diameter)

  • 90 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1 paket (225 g) färskost, rumstempererad
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljextrakt
  • 3 dl vispgrädde

Instruktioner

  1. I en stor skål, vispa vispgrädden tills styva toppar bildas, gärna med elektrisk mixer.
  2. Vispa smöret tillsammans med färskosten i en separat skål tills det blivit krämigt och enhetligt.
  3. Tillsätt strösocker och vaniljextrakt till smörblandningen och rör om tills att man får en slät vaniljkräm. Rör sedan ner skålens innehåll i vispgrädden.
  4. Ställ in i kylen i upp till tre dagar i en lufttät behållare eller använd genast!
Vaniljkräm till tårta

Vaniljkräm till tårta

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vaniljkräm till tårta! Detta är en riktigt god, enkel och snabb vaniljkräm till tårta som är ljuvligt god och som görs med enkla ingredienser!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

  • 90 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1 paket (225 g) färskost, rumstempererad
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljextrakt
  • 3 dl vispgrädde

Instruktioner

  • I en stor skål, vispa vispgrädden tills styva toppar bildas, gärna med elektrisk mixer.
  • Vispa smöret tillsammans med färskosten i en separat skål tills det blivit krämigt och enhetligt.
  • Tillsätt strösocker och vaniljextrakt till smörblandningen och rör om tills att man får en slät vaniljkräm. Rör sedan ner skålens innehåll i vispgrädden.
  • Ställ in i kylen i upp till tre dagar i en lufttät behållare eller använd genast!
Keyword Vaniljkräm till tårta

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning