I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vaniljkräm till tårta!
Detta är en riktigt god, enkel och snabb vaniljkräm till tårta som är ljuvligt god och som görs med enkla ingredienser!
Denna vaniljkräm till tårta är den enklaste jag har gjort då den inte kräver exempelvis vaniljpuddingspulver som många andra recept på vaniljkräm använder. Jag tycker resultatet blir en väldigt fin och jämn vaniljkräm som passar de flesta tårtorna.
Kan förvaras i kylen i tre dagar i lufttät behållare om den görs på förhand. Kort sagt älskar jag denna vaniljkräm till tårta och tycker den blir riktigt bra. Testa gärna receptet nedan som ger cirka 2 lager till en normalstor tårta, cirka 24 cm i diameter!
Receptet – Så gör du:
Vaniljkräm till tårta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 90 g osaltat smör, rumstempererat
- 1 paket (225 g) färskost, rumstempererad
- 2,5 dl strösocker
- 1,5 tsk vaniljextrakt
- 3 dl vispgrädde
Instruktioner
- I en stor skål, vispa vispgrädden tills styva toppar bildas, gärna med elektrisk mixer.
- Vispa smöret tillsammans med färskosten i en separat skål tills det blivit krämigt och enhetligt.
- Tillsätt strösocker och vaniljextrakt till smörblandningen och rör om tills att man får en slät vaniljkräm. Rör sedan ner skålens innehåll i vispgrädden.
- Ställ in i kylen i upp till tre dagar i en lufttät behållare eller använd genast!