Uppåkrakakor – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på uppåkrakakor!

Gör dessa klassiska uppåkrakakor från sju sorters kakor. Så fina, spröda och goda, med fint inslag av mandel! De är tidlösa svenska klassiker som alltid uppskattas!

Dessa kakor är så himla goda till fikat, och passar bra att förvara i en lufttät burk. Uppåkrakakor är enkla att baka och jag älskar att bjuda på dem.

Kort sagt så älskar jag detta recept på uppåkrakakor och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på uppåkrakakor enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 plåt, 25 st uppåkrakakor)

  • 110 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl

Pensling

  • 1 ägg
  • 1 msk sötmandel
  • 2 msk pärlsocker

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda smör och strösocker. Tillsätt sedan vetemjöl och potatismjöl så det blandas in.
  3. Kavla ut degen på en plan yta 2-3 mm tjockt. Ta ut kakor med ett runt mått ca 6 cm i diameter, och vik kakorna, inte helt perfekt på mitten (se receptbilden).
  4. Pensla kakorna med ett vispat ägg, vänd sedan i hackad sötmandel och pärlsocker.
  5. Grädda kakorna gyllene på en bakplåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen på 200°C, cirka 10 min.
Uppåkrakakor

Uppåkrakakor

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på uppåkrakakor! Gör dessa klassiska uppåkrakakor från sju sorters kakor. Så fina, spröda och goda, med fint inslag av mandel! De är tidlösa svenska klassiker som alltid uppskattas!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 25 kakor

Ingredienser
  

  • 110 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl

Pensling

  • 1 st ägg
  • 1 msk sötmandel
  • 2 msk pärlsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda smör och strösocker. Tillsätt sedan vetemjöl och potatismjöl så det blandas in.
  • Kavla ut degen på en plan yta 2-3 mm tjockt. Ta ut kakor med ett runt mått ca 6 cm i diameter, och vik kakorna, inte helt perfekt på mitten (se receptbilden).
  • Pensla kakorna med ett vispat ägg, vänd sedan i hackad sötmandel och pärlsocker.
  • Grädda kakorna gyllene på en bakplåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen på 200°C, cirka 10 min.
Keyword Uppåkrakakor

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning