I denna artikel ger jag mitt bästa recept på ugnspannkaka utan ägg!
Detta har varit ett mycket efterfrågat recept på ugnspannkaka utan ägg. Receptet fungerar bra för mig och jag rekommenderar det starkt!
Här är ett enkelt recept på ugnspannkaka utan ägg som bara innehåller enkla ingredienser. Att göra ugnspannkaka utan ägg kan normalt sett vara lite knepigt och bero på olika svårkontrollerade faktorer såsom mjölet. Denna äggfria ugnspannkaka har fungerat för mig flera gånger och jag kan rekommendera starkt att man testar den för att se hur resultatet blir.
Ugnspannkaka utan ägg är en maträtt som görs av smör, mjöl, mjölk och bakpulver. Ugnspannkakan är en enkel och smidig pannkaka som inte behöver stekas i en stekpanna, utan som bakas i ugnen istället. Ugnspannkakan görs genom att blanda ingredienserna till en jämn och smidig smet. Sedan häller man smeten i en smord ugnssäker form och bakar den i ugnen tills den är gyllenbrun och krispig på ytan.
Ugnspannkakan kan serveras med tillbehör såsom sylt, sirap, smör eller grädde på toppen, eller med andra tillbehör som frukt, bär, grönsaker eller köttfärs. Ugnspannkaka utan ägg är en hälsosam och lättlagad maträtt som passar bra för de som är allergiska mot ägg eller för de som vill undvika animaliska produkter i sin kost.
Kort sagt så tycker jag absolut att detta recept på ugnspannkaka utan ägg är värt att göra! Det blir så gott och härligt!
Receptet – Så gör du:
Ugnspannkaka utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 50 g smör
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 5 dl mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda mjöl, salt, och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda/vispa så klumparna försvinner.
- Smält smöret i ugnen i din långpanna.
- Ta ut långpannan ur ugnen. Se till så att smöret täcker kanter och botten på formen. Tillsätt smeten ner i ugnsformen.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
- Servera på valfritt vis!
Så bra recept, blev toppen. Jag strödde på en finhackad, brynt lök och en näve riven ost i långpannan innan jag försiktigt hällde i smeten. Oj så gott! Lingon och råkostsallad till.
Jag tycker att den blev väldigt god. Rekomenderar verkligen asså
Bra grundrecept! Jag brukar koka en deciliter röda linser och mixa ner i smeten för att göra den lite mer mättande. Ibland river jag morötter och potatis och blandar ner för samma syfte. Idag testade jag med både bakpulver och auqafaba. Ska bli spännande att se hur det blir.